Pyongyang qualifica de "declaració de guerra" els últims atacs verbals de Trump

Actualizado 25/9/2017 17:29:38 CET

WASHINGTON, 25 Sep. (Reuters/EP) -

El ministre d'Afers exteriors de Corea del Nord, Ri Yong Ho, ha denunciat este dilluns que les recents declaracions del president nord-americà, Donald Trump, sobre Corea del Nord suposen una "declaració de guerra" i per tant se senten legitimats per a respondre i derrocar els bombarders nord-americans fins i tot encara que no entren en l'espai aeri nord-coreà.

"El món sencer ha de recordar clarament que va ser els Estats Units qui va declarar la guerra en primer lloc al nostre país", ha afirmat Ri en declaracions a la premsa des de Nova York.

"Com els Estats Units ha declarat la guerra al nostre país, tenim tot el dret a prendre contramesures tals com el dret a derrocar els bombarders estratègics dels Estats Units fins i tot encara que no estiguen dins de les fronteres aèries del nostre país", ha afegit.

Este dissabte, diversos bombarders B-1B de les Forces Aèries nord-americanes han sobrevolat al costat de les seues caces escorta l'espai aeri internacional més proper a la costa oriental de Corea del Nord en un gest de demostració de força, segons va informar el Departament de Defensa dels Estats Units.

A més, Trump va tornar a amenaçar amb destruir Corea del Nord després d'escoltar la compareixença de Ri davant l'Assemblea General de Nacions Unides. "Acabe de sentir parlar al ministre d'Exteriors de Corea del Nord en l'ONU. Si segueix fent-se ressò dels pensaments del xicotet 'home coet', no estaran per ací molt temps", ha escrit Trump en el seu compte de Twitter, usant el sobrenom pejoratiu que va emprar esta setmana per a descriure al líder de Corea del Nord.

Ri va qualificar Trump de "pertorbat" i li va acusar d'embarcar-se en "una missió suïcida" contra Pyongyang, abans d'assegurar que "volarien coets nord-coreans sobre els Estats Units".

Corea del Nord ha realitzat fins a sis proves nuclears en contra de la comunitat internacional, que ha imposat sancions sobre el règim de Pyongyang. L'última d'estes explosions es va produir el passat 3 de setembre.

colaboracio