Corea del Sud proposa a Corea del Nord celebrar converses a nivell militar el 21 de juliol

Publicado 17/7/2017 12:38:23CET

MADRID, 17 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Corea del Sud ha proposat este dilluns a Corea del Nord celebrar converses a nivell militar el 21 de juliol a la localitat de Panmunjeom, segons ha anunciat el Ministeri de Defensa sud-coreà.

El ministeri ha afirmat que l'objectiu de les reunions seria posar fi "a tots els actes d'hostilitat" a la frontera comuna, tal com ha informat l'agència sud-coreana de notícies Yonhap.

Així mateix, ha fet una segona proposta per a reobrir les converses amb la Creu Roja per a discutir el reinici de les reunificacions de familiars separats per la Guerra de Corea (1950-1953).

Les propostes han sigut formulades uns deu dies després que el president de Corea del Sud, Moon Jae-in, demanara a Corea del Nord que torne a la taula de negociacions, assegurant que està disposat a reunir-se amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, "a qualsevol moment i lloc", sense que es donen "les circumstàncies adequades".

"Si es donen les condicions adequades i hi ha una oportunitat de revertir la tensió actual i la situació de confrontació a la península de Corea, estic disposat a reunir-me amb Kim a qualsevol moment i lloc", va dir.

Moon va apostar a més per una suspensió "immediata i completa" de totes les "activitats hostils" en la línia de demarcació que separa tots dos països.

En les seues paraules, Moon va subratllar que Seül "no vol el col·lapse de Corea del Nord ni vol qualsevol tipus d'unificació per absorció".

Així mateix, va titllar de "decebedora" l'última prova balística de Corea del Nord, recalcant que "no només viola les resolucions del Consell de Seguretat de Nacions Unides, sinó que mostra un clar rebuig als reiterats advertiments de la comunitat internacional".

En este sentit, va assegurar que la política del seu Govern "només busca la pau", garantint que l'objectiu és aconseguir la desnuclearització de la península "garantint la seguretat del règim de Corea del Nord".

Així, va detallar que el seu objectiu és aconseguir la pau i un nou mapa econòmic que garantisca la coexistència i prosperitat d'ambdues Corees, prometent mantenir els llaços humanitaris i civils amb el país veí, independentment de l'estat de les seues relacions polítiques.

Finalment, va advocar pel reinici de les reunions de les famílies separades per la guerra de Corea, afirmant que "és necessari permetre a esta gent reunir-se amb els seus sers estimats mentre seguixen amb vida".

Les propostes de Seül arriben en un moment de tensió a la regió a causa dels últims assajos balístics per part de Corea del Nord, que esta setmana va llançar un míssil balístic internacional amb capacitat per a portar caps nuclears.

Corea del Nord justifica la seua escalada nuclear i militar per la necessitat de defensar-se del que considera moviments provocadors de Corea del Sud i els Estats Units.

Les dos Corees seguixen tècnicament en guerra perquè només van signar un armistici per a cessar indefinidament les hostilitats després d'enfrontar-se entre el 1950 i el 1953.

colaboracio