Cs: "Hem passat del Consell de la corrupció al Consell de la improvisació"

Mari Carmen Sánchez
CS
Actualizado 13/9/2017 19:58:16 CET

Demana a Puig que cesse Marzà per les seues polítiques "al servici de la ideologia més sectària i de l'independentisme"

VALÈNCIA, 13 Sep. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de Ciutadans en les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha lamentat este dimecres durant el Debat de Política General que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "no complix les seues promeses, no gestiona i dóna ales al nacionalisme més reaccionari dels seus socis de govern". "Hem passat del Consell de la corrupció al Consell de la improvisació", ha assegurat.

Així s'ha pronunciat Sánchez durant un crític discurs en el qual ha afirmat que Puig "va enganyar als seus votants" i ha traït la confiança que estos van depositar en ell perquè "anhelaven un canvi de rumb". "I ací té el seu desgovern, el diàleg no fluïx per les oficines de les consellerias, ni tan sols entre els seus consellers", ha agregat.

"Els valencians esperaven més, és un clar frau polític", ha incidit la portaveu de Ciutadans, que ha lamentat que l'Executiu valencià "seguix sense abordar grans reformes estructurals que la Comunitat necessita" i no complix allò que va prometre, passant "del Consell del canvi al Consell de més del mateix, de l'enxufisme, de portes giratòries i més assessors".

Per a Sánchez, el Govern valencià està "esgotat, sense gestió i sense idees noves" i ha recordat a Puig, en l'àmbit del finançament, que els valencians "no li van votar perquè s'instal·lara en el victimisme per l'herència i el maltractament de Madrid". "Ha enganyat milers de valencians, siga honest, reconega que és ostatge dels seus socis de govern", ha agregat, per a demanar-li que en lloc de mirar a 2019 mire a 2015, a tot allò que va prometre i es pose a gestionar.

La síndica ha assegurat que "governar és molt més que presentar-se com a revulsiu a 20 anys de PP", és complir promeses i garantir llibertats i drets fonamentals, entre ells l'educació. Precisament este ha sigut un dels àmbits en els quals ha sigut més crítica, cridant "irresponsable" al conseller del ram, Vicent Marzà, per haver promogut "l'inici de curs més desastrós, amb més incertesa que es recorda".

Per açò, ha demanat a Puig que "siga valent i cesse Marzà" per desenvolupar una política "al servici de la ideologia més sectària i partidista, al servici de l'independentisme", amb mesures com el decret de plurilingüisme que ha rebatejat com "decretàs d'immersió lingüística". "Pensa deixar la cultura i l'educació en mans d'una persona afí a l'independentisme?", ha qüestionat, per a preguntar "què més fa falta per a posar al capdavant a algú amb capacitat i tarannà".

Mari Carmen Sánchez també ha criticat la "incompetència" de la Conselleria de Sanitat, la gestió en política social, economia o justícia, així com la creació de "quiosquets" en els quals s'invertix diners que hauria d'anar destinat a millorar la vida de la gent.

També s'ha referit a la nova radiotelevisió, ha lamentat que s'estiga provocant "enfrontament entre professionals" d'un sector amb alta xifra d'atur i ha asseverat que al Consell "solament li preocupa convertir-la en portaveu de les seues polítiques".

"Els valencians no volen un nou Canal 9, però tampoc una Tv3, volen una televisió plural i independent, però s'ha convertit en un nyap més", ha reiterat.

Així mateix, sobre la reforma del sistema de finançament, ha admès que l'actual és injust per als valencians però "ja no valen excuses repetitives, no cola el discurs de l'herència rebuda" perquè el Consell sabia qual era el nivell de deute i que se n'anava a trobar "un model que condemnaria a la insuficiència financera a la Comunitat Valenciana".

"VARETA MÀGICA"

Per açò, ha demanat un "pla b" més enllà "de la vareta màgica dels 1.300 milions ficticis" que després retira dels pressupostos". "Deixe de buscar bocs expiatoris per a justificar la seua mala gestió", ha remarcat.

La portaveu de Cs ha plantejat algunes mesures al Consell relacionades amb un pacte per l'educació, un pla de garanties de disminució de la llista d'espera quirúrgica, mesures de suport a autònoms o més mitjans a l'IVIA per a lluitar contra la xylella fastidiosa.

colaboracio