Cuidadors de Bioparc preparen cinc biberons gegants al dia per a una cria de girafa rebutjada per la seua mare

Tecnicos del Bioparc alimentan a una jirafa
Foto: BIOPARC
Actualizado: miércoles, 23 abril 2014 16:50

VALÈNCIA, 23 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Cuidadors de Bioparc València estan preparant cada dia biberons gegants per a alimentar a mà una girafa que va nàixer el passat Divendres Sant i que ha sigut rebutjada per la seua mare, Bulería, segons ha informat el parc en un comunicat.

   Segons el zoo, este tipus de nutrició és "molt dificultosa" ja que les cries inicialment la rebutgen, la qual cosa obliga a una "titànica lluita" per la vida per part dels seus cuidadors. Estos primers dies són crucials i, tot i que ha començat a ingerir aliment, el seu pronòstic és reservat.

   Bioparc ha explicat que una situació semblant va passar amb Zora, que va rebutjar la cria, quan va il·luminar a la primera girafa nascuda al parc, el mascle Tumai. No obstant això, després Zora s'ha convertit en una "curosa" mare i un altre dels seus fills, Ramsés, d'un any i mig d'edat, seguix creixent.

   Esta subespècie de girafa, Rothschild o Baringo, es distribuïx al nord d'Uganda i el sud del Sudan. El seu període de gestació és d'al voltant de 450 dies. Solen ser parts d'un únic exemplar i la seua esperança de vida és d'entre 10 i 15 anys en la naturalesa i d'entre 20 i 27 en captivitat.

   Bioparc València alberga el grup de girafes més important d'Espanya, amb huit exemplars, i lidera la reproducció de l'espècie Giraffa camelopardalis rothschildi, que es troba en greu perill d'extinció i amb una població silvestre que seguix baixant cada any.

   Esta situació ha motivat que Bioparc realitze un "gran esforç" en la conservació d'esta preciosa girafa també anomenada Baringo, participant en el programa europeu de reproducció (EEP). El mascle reproductor de girafa Baringo, Julius, amb els seus prop de sis metres d'altura i un imponent port, domina la praderia que recrea la Sabana de Bioparc València.

   En este característic recinte multiespècie que alberga més ramats de diferents antílops, habita la resta de la bandada de girafes. Che, de 19 anys, és la femella de major edat procedent de l'antic zoo de Vivers i els seus descendents són África i Kebo. Zora i Bulería, Baringo pures, van arribar "expressament" per a salvaguardar l'espècie i les dos femelles han parit cries per primera vegada al parc valencià.

   L'última "bona nova" va arribar el passat Divendres Sant, quan la jove Bulería de cinc anys va parir una femella però la va rebutjar des del primer moment, un comportament que ocasionalment succeïx en femelles primerenques.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià