Estudiants xifren el seguiment de la vaga en un 80% i reclamen davant de Conselleria "condicions dignes"

Estudiantes se manifiestan por una condiciones dignas en las aulas
Foto: EUROPA PRESS
Actualizado: jueves, 18 septiembre 2014 17:05
av2" class="NormalTextoNoticia" itemprop="articleBody">

VALÈNCIA, 18 Sep. (EUROPA PRESS) -

   Centenars d'estudiants s'han manifestat este dijous davant de la seu de la Conselleria d'Educació per a exigir unes condicions "dignes" d'estudi en els centres públics de la Comunitat Valenciana, davant de la calor que patixen en les aules per les altes temperatures que s'estan registrant en este començament del curs --avançat enguany al 3 de setembre--, així com per a criticar les retallades i la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomqe). Davant d'això, han demanat la dimissió del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i de la consellera del ram, María José Català.

   El Sindicat d'Estudiants ha convocat alumnes valencians en la Conselleria per motiu de la vaga d'este dijous, que asseguren que ha tingut un seguiment de fins a un 80 per cent. En la manifestació, que ha seguit un recorregut fins al riu Túria per a tornar un altre cop a la seu d'Educació, els assistents han mostrat pancartes on es llegien consignes com 'La revolució del ventall' i '-corrupció, + educació', i han corejat entre xiulets lemes com '40 graus i jo amb ventall', 'Les aules es fonen i ells ho permeten' o 'Consellera, dimissió'.

   En declaracions als mitjans, la portaveu del sindicat, Ainoa Murcia, ha criticat que des del començament del curs s'està veient que les condicions en les aules "són cada vegada pitjors i els estudiants estan amuntegats en classe amb 35 i 40 alumnes", sobretot en FP i Batxillerat. Per a la portaveu estudiantil, estes condicions són "completament inhumanes", per la qual cosa "no es pot donar classe" i "és impossible concentrar-se" i "molts estudiants han hagut de ser atesos per mitjans sanitaris".

   "Des de Conselleria ens han dit que no es van suspendre les classes perquè per a ells no és un error haver començat el curs un dia 3 de setembre, amb la qual cosa els sindicats del professorat no estan d'acord i ho han dit mil vegades, amb ells no s'ha negociat este començament de curs", ha reprovat.

   Alhora, ha destacat que el departament d'educació va justificar que no havien suspés les classes perquè "no hi havia cap problema sanitari", però ha considerat que, "des del moment en què hi ha estudiants perjudicats, fins i tot professors que han de ser atesos, clar que és un problema".

LLEI "CLASSISTA"

   Segons la representant del Sindicat d'Estudiantes, la consellera "no vol reconéixer que és un error completament començar este dia 3", ja que els centres "no estan condicionats per a que es puga donar classe d'una forma digna". Per esta raó, ha reclamat que "s'havien d'haver suspés les classes, que s'ha de millorar l'educació pública, que s'han de traure totes les retallades, que no es pot aplicar la Lomqe perquè ens condemna els fills dels treballadors a no poder accedir a l'educació superior amb el tema de la revàlida". En este sentit, l'estudiant ha posat èmfasi en la "segregació" i  que la nova llei és una norma "completament classista".

   Amb tot, ha subratllat que la vaga d'este dijous "no ha sigut només per la climatització en les aules, que per descomptat això ha sigut el que ha fet esclatar este començament de curs ací al País Valencià", sinó per "tots els altres atacs: els barracons, la falta de centres, la falta de professorat, la massificació, etcètera", ha advertit.

"UNIFICAR" LA LLUITA

   Ainoa Múrcia ha destacat també que este acte és "només el començament", i ha avançat que els dies 21, 22 i 23 octubre es convocarà una vaga general de 72 hores a nivell estatal. "Per descomptat anem a cridar també els sindicats dels professors, els pares que se sumen a esta lluita i que siga tot el conjunt de la comunitat educativa la que isca al carrer a lluitar per l'educació pública", ha sentenciat.

   Per la seua banda, en declaracions a Europa Press, el portaveu de STEPV, Marc Candela, ha mostrat el suport del sindicat a la convocatòria de vaga dels estudiants i ha recordat que s'ha convocat també per a esta vesprada una manifestació per a "donar suport a mares i pares i professorat, unificar la lluita de tot el sector, denunciar el desastre del començament del curs i exigir la dimissió de la consellera com a gestora nefasta de l'educació en valencià".

   En esta línia, ha afirmat que STEPV va demanar no avançar el curs perquè "no hi ha cap criteri pedagògic ni organitzatiu que ho aconselle" i perquè, a part de la calor, "els centres no han tingut temps de preparar bé els currículums, s'aplica una nova llei este curs i tota la normativa s'ha publicat el juliol". Al respecte, el portaveu sindicalista ha mostrat el seu "rebuig" a les retallades en educació i a la LOMQE.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià