FAPA-Castelló acusa Educació d'"inventar" conflictes lingüístics per a atacar l'ensenyament en valencià

Colegio Público Buero Vallejo en San Sebastián de los Reyes
PSOE
Actualizado: jueves, 17 abril 2014 18:04

CASTELLÓ, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA) Penyagolosa ha acusat este dijous la Conselleria d'Educació d'"inventar" conflictes lingüístics per a atacar l'ensenyament en valencià.

Així, en conèixer les declaracions de la secretària executiva d'Educació del PP en Castelló, Beatriz Gascó, en les que denunciava l'"intent de manipulació política" per part de PSOE, Compromís i EU "per a aprofitar l'adaptació del nombre d'aules al nombre d'alumnes per a eliminar el castellà en les classes", FAPA-Castelló Penyagolosa ha decidit invitar-la a reunir-se amb les comunitats educatives de la seua província "per a conèixer de prop la realitat dels centres".

Sobre esta qüestió, ha apuntat que "l'àmbit lingüístic majoritari a la província de Castelló és el valencià, segons determinen les dades de matriculació, i, per tant, el programa d'ensenyament en esta llengua és el que s'ha de garantir per a atendre la demanda, i no el castellà, que per ser una llengua dominant en territori estatal i supraestatal ja està àmpliament garantit i consolidat en tots els àmbits".

En este sentit, la presidenta de FAPA-Castelló Penyagolosa i de la Confederació Gonzalo Anaya, Loli Tirado, ha afirmat que "en 30 anys de funcionament de FAPA-Castelló Penyagolosa mai hem rebut cap reclamació sol·licitant plaça en castellà per a cap centre de la província".

Alhora, la representant de més de 230 AMPA a la província de Castelló ha afirmat que "la Conselleria només perseguix obrir un conflicte lingüístic on mai ha existit per a reduir així l'oferta d'ensenyament en valencià sense atendre l'opció lingüística de les famílies i donant-li continuïtat a la seua política d'atac al valencià".

Concretament, Tirado ha explicat que a Castelló se suprimiran el pròxim curs amb l'arranjament escolar 32 línies en valencià, "fet que impedirà que moltes famílies tinguen accés a l'educació en la seua llengua materna". "Esta acció, a més d'il·legítima és il·legal, ja que l'educació en valencià està garantida per la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià i, en última instància, per l'Estatut d'Autonomia", ha afegit.

Per tots ests motius, FAPA-Castelló demana una rectificació en les polítiques educatives i lingüístiques "per a reconduir un greu atac a l'ensenyament en valencià a la província de Castelló", i exigix que "s'escolte les famílies i s'habiliten les línies en valencià que demanden els centres educatius de Castelló".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià