FGV instal·larà enguany noves plataformes accessibles en 14 estacions de Metrovalència

Usuarios De Metrovalencia.
GVA
Actualizado: jueves, 17 abril 2014 15:41

VALÈNCIA, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà enguany noves plataformes accessibles en 14 estacions de la xarxa de Metrovalència per a facilitar l'accés a les persones de mobilitat reduïda des de l'andana a l'interior dels trens.

Així ho ha indicat la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, després de mantenir una reunió amb el president l'Associació Provincial de Lesionats Medul·lars i Grans Discapacitats (ASPAYM) de València, José Balaguer, en què han abordat les condicions d'accessibilitat de determinades estacions de la xarxa i possibles millores.

Després de conèixer els plantejaments d'esta entitat, Bonig ha explicat que Metrovalència té un índex d'accessibilitat en les seues estacions d'un 99 per cent i que des de FGV se seguix millorant en este aspecte amb la instal·lació de noves plataformes.

Així, Bonig ha indicat que enguany continuarà la instal·lació d'este dispositiu en 14 estacions més de la xarxa de Metrovalència i se'n va a intentar incloure en esta fase la sol·licitud d'ASPAYM d'instal·lar una plataforma a l'estació de l'Eliana.

Actualment la xarxa de Metrovalència té este tipus d'accessos a les estacions de Facultats, Alboraia Palmaret, Alboraia-Peris Aragó, Benimàmet, Les Carolines-Fira, Santa Rita, Empalme, Campanar-La Fe, Àngel Guimerà, Joaquín Sorolla-Jesús, Alameda, Benimaclet, Colón, Xàtiva i Aeroport.

Com a part de la primera fase iniciada en 2013, pressupostada en 300.000 euros, en el primer semestre d'enguany s'instal·laran en les parades de Patraix, Torrent Avinguda, Avinguda del Cid, Quart de Poblet i Beniferri. En acabar l'any haurà començat la instal·lació en deu estacions més, entre les quals es troben les de Plaça Espanya, Marítim-Serrería, Salt de l'Aigua, Bètera, Paterna i Nou d`Octubre.

Amb estes actuacions se soluciona un dels problemes d'accessibilitat, comú a totes les explotacions ferroviàries, i que afecta els viatgers en cadira de rodes, que troben moltes dificultats per a salvar sense ajuda el forat existent entre l'andana i el pis de la unitat.

Per a solucionar este problema, FGV va realitzar en el seu moment una experiència pilot a l'estació de Facultats en instal·lar un model propi de plataformes d'obra rematades per una peça de cautxú, encastada en un perfil metàl·lic, que s'ajusta longitudinalment a l'andana per a elevar la seua altura i prolongar-lo a fi de reduir la distància entre este i el pis de les unitats. L'esmentada experiència va ser alabada per diferents organitzacions de discapacitats, com Cocemfe, Cermi i l'ONCE, per la qual cosa se n'ha anat ampliant amb el temps.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià