La Generalitat catalana radica el seu nou lloc Web en el paradís fiscal on Correa amagava els seus diners

Publicado 22/9/2017 12:08:49CET

MADRID, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

La nova pàgina web amb el cens electoral del referèndum d'independència de Catalunya, convocat per a l'1 d'octubre, està registrada en l'illa del Carib de Nieves, el paradís fiscal que el presumpte 'capitost' de la Gürtel, Francisco Correa, va utilitzar per a ocultar els diners que obtenia de manera irregular en els seus negocis.

Segons publica hui el diari 'El País', la citada pàgina web que ahir va fer pública Carles Puigdemont, està registrada a través d'una companyia del cofundador del portal Pirate Bay Peter Sunde. El servici es diu Njalla i es troba físicament en l'illa del Carib de Nieves.

Este diari explica que el seu creador va oferir els seus servicis a Catalunya dilluns passat. "Si tens un lloc web català que estiga sent tancat per les autoritats espanyoles, contacta'm. Et cobrim", va assegurar Sunde en el seu compte de Twitter.

Njalla té com a objectiu garantir la privacitat dels gestors de dominis. El País explica que la data de registre de garantiespelreferendum.com és del passat 15 de setembre, i esmenta Whois, un servici d'Internet que serveix per conéixer la informació d'un domini. La titularitat del domini del lloc web del cens va passar a Njalla després de l'oferiment que va fer a Catalunya.

La informació de Whois és molt restringida i deriva a un servici canadenc, Tucows Domains, un registrador de dominis a l'engròs. El buscador d'esta companyia vincula el nou lloc web del referèndum amb una companyia que es diu 1337 Services LLC, el mateix nom de societat que apareix en la web de Njalla. Encara que l'empresa estiga situada en el Carib, utilitza el domini .la en el seu lloc, oficialment assignat a Laos.

La informació de Tucows assegura que la companyia es troba en Charlestown, en l'estat de Sant Cristóbal i Nieves, organització independent de la Commonwealth. El telèfon de contacte associat al domini és aparentment de Washington, però no dóna senyal.

Doncs bé, l'estat de Sant Cristóbal i Nieves és un paradís fiscal assenyalat pel Departament d'Estat d'EUA com un dels paradisos fiscals dedicats al "llavat de diner negre i tràfic de drogues".

En la pàgina web 'Mundo Offshore' s'assegura que estes illes, que van ser colònies britàniques, són un "paradís per als negocis" i entre els avantatges que cita estan: que "no paguen impostos", les proteccions dels actius "excedeixen les condicions legals d'altres països", "no hi ha necessitat d'informes anuals o presentació d'Estats Financers", el dividend corporatiu obtingut fora de la illa "no està subjecte a impostos locals", per a major privacitat es pot obrir un "compte bancari offshore", pot actuar com a director i secretari una altra societat en lloc d'una persona física i els directors i accionistes poden actuar sense cap reunió.

Tots estos avantatges van ser aprofitats, entre uns altres, pel principal imputat de la trama Gürtel, Francisco Correa, qui va constituir en l'illa de Nieves un dels seus primers entramats per a poder facturar sense ser detectat per Hisenda. Es tracta de la societat PACSA Limited, que respon l'acrònim de Paco Correa Sánchez, i va ser constituída en 1996 amb el codi 7850 i amb un contracte de fiducia firmat per José Luis Esquerre.

Este últim estava especialitzat en la creació de societats opaques en paradisos fiscals i va anar a ell a qui la policia va intervindre el pend-drive amb la comptabilitat B de l'entramat de Correa i codificat amb la paraula "bruixota".

Tots dos, juntament amb uns altres, se senten en el banc dels acusats en el juí per la primera part de la Gürtel --la que va des de 1999 a 2005-- que porta celebrant-se ja un any i que conclourà en les pròximes setmanes.

colaboracio