Héctor Barberá baixarà a Moto2 en fitxar pel Pons HP 40

Hector Barbera
AVINTIA RACING
Publicado 21/9/2017 18:53:22CET

L'equip de Sito Pons confirma també l'italià Lorenzo Baldassarri en una renovació total

BARCELONA, 21 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'equip Pons HP 40 de Moto2 ha confirmat este dijous que l'espanyol Héctor Barberá i l'italià Lorenzo Baldassarri seran els seus pilots en el pròxim Mundial, per la qual cosa Barberá deixarà la categoria regna de MotoGP després de huit campanyes i tornarà a l'estructura de Sito Pons, amb qui ja va treballar en 2009 en 250cc.

Barberá debutarà així amb 31 anys amb moto2, doncs el seu pas per la categoria mitjana va ser sota la denominació de 250cc. En ella va córrer durant cinc temporades aconseguint el subcampionat del món en 2009, de la mà d'un Sito Pons que el torna a reclutar perquè la seua experiència porte l'equip a un nivell superior.

"Des que vaig arribar al mundial sempre he estat lluitant per guanyar carreres, aconseguint dos subcampionats, però després de huit anys en MotoGP no s'han aconseguit els objectius, ja que és un campionat en el qual es necessiten més mitjans més enllà del pilot. Quan vaig veure l'oportunitat de tornar a l'equip de Sito Pons no m'ho vaig pensar. Junts vam ser subcampions del món i crec que que estic en el moment d'arriscar i prendre una decisió així", ha assegurat Barberá en declaracions facilitades pel seu nou equip.

Amb "moltes ganes i il·lusió", Barberá té la motivació per a començar un nou projecte. "L'objectiu no és un altre que lluitar per guanyar carreres i el campionat. No va a ser fàcil però estic en el meu millor moment: tinc l'experiència, física i mentalment estic preparat, i tant Situat com el seu equip tècnic em poden aportar el necessari per a aconseguir-ho. Estic agraït a Sito i als patrocinadors per la confiança depositada en la meua i vull retornar-li-la amb resultats", s'ha sincerat.

Per la seua banda, Sito Pons ha assegurat estar "molt content" amb l'equip que ha fet per a la temporada que vé. "Tornar a comptar amb Héctor Barberá en l'equip és una excel·lent notícia. És un pilot ràpid, que ha barallat per mundials, coneix a l'equip, i estic segur que junts barallarem pel campionat del món", ha assegurat Pons.

Pel que fa a Baldassarri, ha assegurat que és un pilot al que ja fa temporades que seguia. "Estic molt content que finalment estiga amb nosaltres. Tot i la seua joventut, destaca per ser molt regular, talentós i no cometre errors, important en una categoria tan competida com a Moto2. Estic segur que des de l'inici tots dos pilots ens donaran moltes alegries", ha augurat.

Lorenzo Baldassarri, de només 19 anys, va ser campió de la Red Bull Rookies Cup en 2011 i va debutar amb moto3 en 2013 abans de donar ràpid el salt a Moto2, categoria en la qual ja ha guanyat una carrera i fet podi en altres dos ocasions, sent la seua millor participació la de l'any passat, quan va acabar octau en el Mundial.

"Estic molt content d'entrar a formar part de l'equip Pons HP 40 i vull agrair a Sito Pons i a VR46 la confiança depositada en la meua per a esta nova oportunitat en la meua carrera esportiva. No veig el moment de començar a treballar junts, però abans he de centrar-me en el meu actual equip, donar el màxim i acabar l'any aconseguint els millors resultats possibles", ha assegurat el pilot italià.

En el comunicat, el Pons HP 40 ha volgut agrair el treball fet en esta temporada als seus dos pilots, Fabio Quartararo i Edgar Pons. "Malgrat que els resultats no estan sent els esperats, tots dos pilots han estat incansables en el seu treball, i sent fidels al seu compromís, tractaran d'acabar la temporada al més alt nivell. Tot l'equip els desitja el millor en el seu futur", ha assegurat l'equip.

colaboracio