Huit municipis castellonencs presentaran les seues iniciatives turístiques al públic professional a l'estand de Fitur

FITUR
JAVIER VILAR/DIPUTACIÓN
Actualizado: martes, 27 enero 2015 13:59

CASTELLÓ, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

Un total de huit municipis de la província presentaran les seues iniciatives turístiques davant del públic professional a l'estand de Castelló en Fitur amb l'objectiu d'arribar de manera "més directa" al seu públic objectiu i "posicionar el destí mitjançant l'experiència i no només del material promocional que en els deu taulells de l'estand els visitants podran consultar".

Estes presentacions, unides a les sis demostracions culinàries o 'showcookings' que acollirà aquest espai expositiu durant les jornades de dimecres i dijous, conformen la part "més cridanera" d'una edició de Fitur en què les reunions de treball per a tancar contractes seran les protagonistes, segons ha informat la Diputació en un comunicat.

Així ho ha explicat el vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, qui ha valorat de manera "molt positiva" tant la iniciativa dels ajuntaments com dels empresaris del sector a l'hora d'impulsar estes presentacions "que acosten el destí provincial de manera més directa a un públic professional del qual després dependrà que puguem multiplicar nostres visitants".

"Darrere d'esta part més vistosa en què presentarem oferta turística municipal, festes, iniciatives culturals i gastronomia, el realment important de Fitur són les desenes de reunions programades per multiplicar l'arribada de turistes, especialment estrangers, a la nostra província", ha afegit.

Les presentacions municipals abraçaran diferents àmbits, ja que inclouran la presentació del X Aniversari de la Declaració de l'Entrada de Toros i Cavalls de Sogorb com Festa d'Interès Turístic Internacional, continuarà amb les novetats turístiques de l'Alcora, Altura, Onda, la presentació del Festival Imagina de Benicàssim i les novetats de Peníscola i Vilafamés. El programa de presentacions conclourà a les 18.00 hores amb la de les Festes declarades d'interès turístic de Benicarló.

SHOWCOOKINGS

Una part "molt important" del programa ho protagonitzen les demostracions culinàries o showcookings per a seguir posicionant l'atractiu de la gastronomia provincial i la qualitat dels productes autòctons com a recurs turístic.

Durant la jornada de dimecres haurà un total de cinc showcookings: 'Carxofa de Benicarló i Peix de Benicarló Fresc de Costa - Associació Local de Restaurants de Benicarló', 'Llagostí de Vinaròs - Associació de Restauradors de Vinaròs', 'Elaboració de Plats de la Sierra Espadán - Associació Serra Espadá Restaurant La Gruta (La Vall d'Uixó)', 'Cuina cargols. - Restaurants L'Alcora', i Show Cooking Patronat Provincial de Turisme de Castelló, 'Castelló Ruta de Sabor'. Dijous serà el torn de l'Associació Gastronòmica de Peníscola que farà quatre tapes elaborades amb producte local.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià