Evacuades a Indonèsia milers de persones pel risc d'erupció d'un volcà en l'est de Bali

Publicado 22/9/2017 12:23:34CET

DENPASAR (INDONÈSIA), 22 Sep. (Reuters/EP) -

Milers de residents han sigut evacuats de localitats pròximes a un volcà actiu en l'est de l'illa indonèsia de Bali davant el risc d'erupció pels moviments sísmics registrats en els últims dies, segons han informat les autoritats indonèsies.

L'estat d'alarma per al volcà Gunung Agung, en l'est de Bali, s'ha situat en nivell tres, un nivell per davall del més elevat, i les autoritats han advertit turistes i residents que han d'evitar acampar o passejar dins d'un radi de sis quilòmetres entorn del cràter.

"L'activitat volcànica continua sent alta i hi ha senyals que el magma està pujant a la superfície i causant tremolors", ha afirmat Sutopo Purwo Nugroho, responsable de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres.

"Hauria d'haver-hi zero activitat pública en el radi concret en el cas que hi haja una erupció", ha afirmat Nugroho. Malgrat l'alarma pel risc d'erupció, els vols en l'aeroport internacional de Bali estan operant amb normalitat i hi ha hagut poques alteracions en les activitats turístiques en la resta de l'illa, segons les autoritats.

Fins al moment, han sigut evacuades unes 6.000 persones i s'espera que eixa xifra augmente. Alguns residents situats al peu del volcà Gunung Agung han dit que no volen marxar-se.

Indonèsia està situada en l'anomenat Anell de Foc del Pacífic, on coincideixen diverses plaques tectòniques que causen el 90% de l'activitat sísmica del món, segons el Servici Geològic dels Estats Units. Indonèsia té prop de 130 volcans actius, més que cap altre país del món. Les últimes erupcions del Gunung Agung entre 1963 i 1964 van deixar més de 1.000 morts i centenars de ferits.

colaboracio