Interior comunica a la Generalitat el reforç policial per "donar suport als Mossos en el manteniment de l'ordre"

Dispositivo de los Mossos ante la Conselleria de Exteriores de Via Laietana
EUROPA PRESS
Publicado 22/9/2017 11:44:46CET

MADRID, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha comunicat per carta al conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Forn, que ha desplaçat reforços de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per "donar suport als Mossos d'Esquadra en el manteniment de l'ordre".

En la missiva es detalla que les funcions dels agents de les Forces i Cossos de seguretat de l'Estat seran la vigilància de l'espai públic i el manteniment de l'ordre en cas que es mantinga la convocatòria del referèndum d'independència de l'1 d'octubre suspès pel Tribunal Constitucional.

En la mateixa carta s'especifica que estes unitats actuaran en suport del Cos dels Mossos d'Esquadra, que té encomanades estes funcions.

"Tot això a fi de donar compliment a la instrucció 2/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya, remesa el passat 8 de setembre a la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d'Esquadra ordenant activar les actuacions necessàries per impedir la celebració del referèndum il·legal", segons informa Interior.

El Govern central ha decidit desplaçar a Catalunya unitats de reforç en virtut de l'article 38.2 de la Llei Orgànica 2/1986 de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

colaboracio