Intervenció ratifica el seu pronunciament sobre Fira València i la Generalitat demana informes per veure com l'afecta

El recinto ferial valenciano
FERIA VALENCIA
Actualizado: viernes, 31 octubre 2014 17:02

VALÈNCIA, 31 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'informe definitiu de la Intervenció General de la Generalitat sobre Fira València "en termes generals va en la línia del provisional", que detectava sobrecostos del 86,7% de mitjana en les obres d'ampliació i calculava que l'aval de la Generalitat podria costar-li 1.027,59 milions fins a 2029, segons ha indicat el conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues.

En la roda de premsa posterior al ple, ha assenyalat que "alguna al·legació es té en compte" en este document de les presentades per la institució firal, Institut Valencià de Finances (IVF) i Conselleria d'Economia, però bàsicament ratifica el pronunciament inicial i porta al Consell a sol·licitar "els informes oportuns per a veure en què sentit afecta l'informe definitiu la Generalitat".

En este informe, "es fan unes recomanacions que parlen de la possibilitat de modificar estatuts, modificar el conveni de col·laboració i també d'establir una activitat que done eficiència a Fira València". Segons Moragues, estan "en fase d'estudi" d'este document i de demanar "més opinions i informació sobre esta qüestió" i "els informes oportuns, a través per exemple de l'IVF, en el sentit de com afecta este informe el conveni de col·laboració amb Fira València", i "també sorgixen dubtes jurídiques", com la que van plantejar al Consell Jurídic Consultiu sobre la naturalesa de la fira.

A preguntes dels periodistes, Moragues ha confirmat que la Intervenció General de la Generalitat ha lliurat el seu informe definitiu a la Fiscalia Provincial de València, arran del requeriment de documentació que li va enviar esta dins de les seues investigacions sobre els presumptes sobrecostos en Fira València.

Pel que fa a l'origen d'estes indagacions, ha assegurat que no saben "què hi ha darrere d'este requeriment de documentació" ni "en virtut de què s'han iniciat estes diligències d'investigació penal, però en cap cas a instàncies de la Generalitat", ha recalcat.

INVESTIGACIÓ SOBRE QÜESTIONS DEL PASSAT

Respecte a la possible adopció de responsabilitats en base al contingut d'este document, ha apuntat que "analitza una sèrie de qüestions referents al passat de Fira València" i els "consta que hi ha diligències d'investigació penal per part de la Fiscalia", a la qual Intervenció ha enviat l'informe que va sol·licitar. "A partir d'ací, col·laboració amb la justícia en el que siga menester", rasa.

Moragues ha recordat alhora que treballen des de fa temps en "definir la naturalesa de Fira València i delimitar el patrimoni i el deute de l'activitat firal", així com a analitzar en el si del grup de treball format per Ajuntament, institució firal, IVF i Conselleria d'Economia "si és susceptible de modificació el conveni, si s'han d'establir instruments de control intern i si l'activitat firal es fa a través d'una societat pública, privada o hi ha algun tipus de col·laboració pública i privada".

Sobre esta qüestió, el titular d'Hisenda ha indicat que "en els últims temps s'han intensificat les reunions per a buscar una solució per a Fira València", després de ser considerada "una institució fonamental per al comerç i per a l'economia valenciana".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià