Una investigació descobrix la "vitamina secreta" de l'orxata: la "biotina"

Biotina i got d'orxata
MÓN ORXATA
Actualizado: jueves, 15 junio 2017 19:09

VALÈNCIA, 15 Jun. (EUROPA PRESS) -

Una investigació de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, l'University of Chemistry and Technology de Prague i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha descobert, després d'any i mitjà de treball, la "vitamina secreta" de l'orxata: la biotina, coneguda també com a vitamina 7, vitamina 8 o H.

Així ho ha desvetlat la companyia valenciana Món Orxata en un comunicat, en el qual destaca que esta investigació ha descobert en este producte "nivells significatius de biotina o vitamina B7". Esta és l'última part d'un treball realitzat per les tres institucions, conclòs fa unes dos setmanes, i que ja s'ha remès a revistes científiques en espera de validació, segons han explicat a Europa Press fonts de la companyia.

La primera part d'este estudi es va donar a conéixer recentment per a revelar que s'havia detectat per primera vegada fosfolípids en la beguda de xufa natural, que no estan en l'envasada, que són essencials per a previndre malalties.

Ara, l'estudi ha oferit una "nova sorpresa" ja que, per primera vegada, s'han descobert nivells significatius de biotina o Vitamina B7, una de les vitamina "estavella" de la "nutricosmética", una nova disciplina que aplica a la cosmètica el coneixement científic sobre l'ús de complements i nutrients amb la finalitat de millorar la cura de l'aspecte físic i bellesa.

Algunes de les funcions més rellevants descrites de la Vitamina 7 són la cura de la pell i manteniment del teixit muscular; essencial per al manteniment i revitalització de la salut epidèrmica, així com de la prevenció de la dermatitis i alguns tipus d'èczemes. La biotina servix al potencial enrobustiment d'ungles i cabell perquè complix una important funció en l'enfortiment de queratines. A més, actua en la degradació i reducció de carbohidrats i lípids del cos humà.

ORXATA NATURAL/INDUSTRIAL

Una vegada analitzats en el treball "milers" de compostos químics de més de 80 mostres a través de tecnologia punta denominada
'Untargeted Metabolomics Fingerprinting', s'ha determinat "de forma estadísticament significativa" que els nivells mitjans de biotina en l'orxata natural multipliquen per cinc als de la industrial, una relació equivalent al que succeïx amb l'aminoàcid de l'arginina.

Segons la investigació, tant els fosfolípids, els aminoàcids com l'arginina o les vitamines com la biotina, són "significativament més alts" en les mostres d'orxata natural analitzades.

Segons Món Orxata, tècnicament, l'orxata natural és, segons la legislació tècnic sanitària, aquella que no ha sigut sotmesa a cap tipus de tractament tèrmic i que, per tant, té una durada de només cinc dies en refrigeració. En este sentit, critica que l'especificació contemplada en la llei que es diga el tipus de producte que es tracta en l'etiqueta principal de forma ben visible al consumidor final està sent incomplit per algunes marques industrials.

El sector artesà, davant la proliferació "d'irregularitats", sol·licita que es complisca la legislació vigent amb l'objectiu d'evitar pràctiques deslleials.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià