Johnson diu a la jutgessa que no tenia capacitat per a contractar en TVV

Lola Johnson a su entrada a los juzgados de Paterna
Foto: TWITTER INTERSINDICAL EN RTVV
Actualizado: miércoles, 23 julio 2014 17:18
av2" class="NormalTextoNoticia" itemprop="articleBody">

Advocat de Motes: "La Generalitat és encara la propietària única de RTVV i com en qualsevol societat el propietari és qui presa les decisions"

   VALÈNCIA, 23 Jul. (EUROPA PRESS) -

   L'exdirectora de Televisió Valenciana (TVV) i exsecretària autonòmica de Comunicació del Consell, Lola Johnson, ha declarat este dimecres al jutjat que no tenia capacitat per a contractar l'ens i ha assegurat que la denúncia interposada contra ella és "absolutament falsa, política i dolosa", segons ha pogut saber Europa Press.

   Johnson, que ha declarat este dimecres com a imputada al jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Paterna (València) per presumptes irregularitats en contractes de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), ha detallat a preguntes de la jutgessa quines eren les seues competències com a directora de la televisió autonòmica com a administradora única.

   L'exdirectiva ha explicat que era administradora però que en realitat no tenia cap de les competències habituals en este càrrec, que no tenia capacitat de contractar perquè "per la llei és així", i alhora ha detallat quina era la comesa dels servicis centrals de l'ens.

   En este sentit, Lola Johnson, que no ha volgut respondre les preguntes del denunciant Compromís, ha indicat que allò que li imputa esta formació política --"que no la jutge", ha recalcat--, és "absolutament" fals i ha negat els delictes que li atribuïxen.

   Alhora, a preguntes del fiscal, Lola Johnson ha exposat quina era la situació de l'empresa i ha ratificat que era coneixedora de l'estat econòmic i que se l'informava del mateix. L'exconsellera també ha assenyalat que era el director de l'ens qui donava les directrius, com la d'estalviar.

   Pel que fa als contractes d'adquisició de drets esportius esgrimits per Compromís en la seua denúncia, Johnson ha defensat que no va proposar ni va signar cap.

SENSE CAPACITAT LEGAL

   Després de la declaració de Johnson, l'advocat de Lluís Motes, un altre dels exdirectius de RTVV imputats, Enrique Lozano, ha explicat als mitjans de comunicació que l'exdirectora de TVV "s'ha remés, com és lògic, a l'Estatut de Radiotelevisió Valenciana i a les lleis", documents "públics i a disposició de qualsevol" en els quals "les funcions de cadascú estan perfectament descrites".

   Així, el lletrat ha defensat que "cap dels administradors de les societats que componien l'ens tenia capacitat legal de fer allò que no pot fer, que és contractar o autoritzar determinades despeses" i ha afirmat que "la Generalitat era o és encara la propietària única i soci únic de RTVV" i que "com en qualsevol societat, el propietari és qui pren les decisions".

   Lozano ha apuntat, en este sentit, que "és l'ens públic qui té la capacitat de contractació i també qui té l'autorització de despesa". Tot i això, després de preguntar-li per qui tenia la responsabilitat de contractació, l'advocat ha afirmat que no és a ell "a qui correspon establir les responsabilitats" i que "per això estan els tribunals, d'una banda, o, en tot cas, els mitjans de comunicació o els analistes polítics" en la vessant política.

   "En tot cas, per descomptat, no és responsabilitat dels gestors que hi ha ací. S'està buscant criminalitzar l'actuació d'unes persones que no tenen res a veure amb el forat creat --en RTVV-- i molt poc que veure, fins i tot, de manera que al final ens ha portat tots ací, que és el tancament de Canal 9, una decisió política però no una decisió empresarial ni per descomptat mercantil", ha argumentat Enrique Lozano.

   Respecte a este forat de 1.300 milions en contractes, el representant de Motes ha destacat que, "òbviament, no s'ha produït durant la gestió de cap dels imputats" i que "arranca, com a mínim, des de l'any 2000". "Durant el temps en el qual els imputats estan gestionant cadascun la societat en qüestió que siga o el mateix ens públic, el deute baixa en realitat. No baixa molt perquè els ingressos per publicitat tampoc és que foren com en qualsevol mitjà de comunicació en esta època molt pròspers, però és cert que baixa el deute un poc", ha afegit.

   Amb tot, Enrique Lozano ha considerat "absurd estar fent recaure sobre les últimes persones que han gestionat les diferents societats mercantils que componien l'ens públic de Ràdio Televisió Valenciana  la responsabilitat d'un deute de moltíssims anys, probablement, gairebé des del principi dels temps i, per descomptat, amb seguretat, des de l'any 2000 a partir del qual per llei es permet l'endeutament de la Generalitat".

   Ha comentat que "hi ha altres televisions autonòmiques en les quals no ha sigut així perquè la pròpia administració autonòmica allò que feia era assumir el deute cada any" i que esta és "una forma molt senzilla que efectivament no existisca deute" perquè allò que es fa és "caure sobre tots els ciutadans".

"VA BÉ"

   D'altra banda, després de la declaració de Johnson, l'advocat de Compromís, Agustín Arenas, ha emplaçat els mitjans de comunicació a demà per a fer declaracions sobre el procés i dir "alguna cosa més concreta", esperant a "ultimar" este dijous amb les declaracions dels imputats. "Demà us atenc per respecte, per cortesia i per educació", ha dit a la premsa. Tot i això, Arenas ha apuntat que la instrucció "va bé, com se suposava que anava a anar".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià