El jutjat declara nul·les quatre clàusules de les entrades al Marenostrum 2016 sobre canvis en dates, lloc i cartell

Festival Marenostrum
FESTIVAL MARENOSTRUM
Actualizado: miércoles, 21 junio 2017 14:52

L'empresa organitzadora va acceptar les pretensions del fiscal d'eliminar eixes clàusules i abstindre's a usar-les en un futur

VALÈNCIA, 21 Jun. (EUROPA PRESS) -

El jutjat del Mercantil nombre 3 de València ha declarat nul·les quatre clàusules arreplegades en les entrades del Festival Marenostrum de 2016, organitzat per la mercantil Mare Music Events, a les quals l'organització s'acollia per a no retornar l'import dels tiquets per a l'esdeveniment musical, que es va cancel·lar un dia abans de la seua celebració, prevista per al 7 de juliol d'eixe any, en anunciar l'organització que l'Ajuntament d'Alboraia no concedia la llicència.

Així consta en una sentència del jutjat, amb data 14 de juny, que ha facilitat la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, entitat que en el seu moment va presentar una demanda contra l'organitzadora del festival atés que el certamen es va celebrar finalment els dies 28, 29 i 30 de juliol en un emplaçament diferent -la Marina de València- i amb un cartell d'artistes diferent, ja que els anunciats inicialment no van poder acudir pel canvi de data.

Molts afectats van assistir al festival canviant l'entrada que tenien adquirida en les dates cancel·lades, però uns altres van reclamar a l'empresa la devolució dels imports corresponents a entrades, bons i encunys adquirits per a l'accés al recinte, així com les despeses ocasionades pel seu desplaçament, en no poder assistir en les dates proposades o en considerar que el cartell d'artistes no complia les seues expectatives.

El ministeri fiscal, en defensa dels interessos col·lectius de consumidors i usuaris, havia formulat demanda de juí verbal contra la mercantil i demanava que es dictara una sentència en la qual es declarara la nul·litat de quatre clàusules que Mare Music Events "va predisposar als compradors de les entrades i assistents" i que se la condemnara a eliminar-les i a abstindre's d'usar-les en endavant.

A més, reclamava que s'inscriguera la sentència en el Registre de Condicions Generals de la Contractació i es s'acordara la seua publicació en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORM).

L'EMPRESA VA ACCEPTAR EL QUE DEMANAVA EL FISCAL

L'empresa organitzadora es va aplanar va acceptar les pretensions del ministeri fiscal. En la sentència, el jutjat assenyala que quan la part demandada accepte les peticions de la demandant, el tribunal dictarà sentència condemnatòria d'acord amb el que s'haja sol·licitat. En este cas, a més, subratlla que l'acceptció de l'organització ha sigut "completa".

D'esta forma, el jutjat declara la nul·litat de quatre clàusules denominades "condicions generals", que incloïen que l'empresa podria canviar la data de l'organització del festival "si per causa de força major o unes altres degudament justificades no es poguera realitzar l'espectacle", per al que valdria la mateixa entrada "sense poder reclamar devolucions de l'import llevat que la nova data diferisca en més d'un mes de la que consta en l'entrada".

La segona clàusula nul·la arreplegava que la no celebració de l'esdeveniment, de forma parcial o total per condicions climatològiques adverses no donaria dret a devolució de l'empreda. A més, establia que, si per causes alienes a l'organitzador, algun artista dels anunciats suspenguera l'actuació abans al dia de l'esdeveniment o fins i tot en la mateixa jornada, per motius justificats, l'organitzador podria cambiar-lo o no per un altre similar, sense retornar l'import de les entrades.

Finalment, l'organització es reservava el dret a modificar "sense previ avís" el lloc de celebració de l'esdeveniment "per qualsevol motiu que esta estime per al correcte desenvolupament de l'activitat anunciada, així com l'horari previst de la celebració del mateix", clàusula que també es declara nul·la.

Segons ha assenyalat la UCCC en un comunicat, Fiscalia va iniciar un procediment judicial contra Mare Music Events SL per l'existència de clàusules abusives en les entrades venudes.

La Unió de Consumidors de València considera que el principal problema en l'organització i celebració d'este tipus d'esdeveniments residix en la "falta de garanties" per als assistents que han adquirit o pensen adquirir entrades en les quals s'establixen unes condicions que pogueren ser abusives, i que, a més, encara no tenen una mínima confirmació del seu lloc o data de celebració.

En opinió del secretari de la Unió de Consumidors, Vicente Inglada, "és necessari que per a l'obtenció de la llicència per a organitzar este tipus d'esdeveniments es tinguen en compte no solament les condicions tècniques i logístiques sinó també els drets de les persones consumidores".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià