L'ADN localitzat al costat de la viuda de l'expresident de la CAM no pertany a policies, sanitaris ni treballadors

Concessionari de Novocar regentat per López i on van assassinar Martínez
Europa Press - Archivo
Actualizado: martes, 24 abril 2018 16:50

ALACANT, 24 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'ADN trobat en el casquet d'una de les bales que suposadament van acabar amb la vida de Maria del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de la CAM Vicente Sala, no pertany a cap de les 45 persones el tret genètic de les quals ha sigut analitzat, a instàncies de la Fiscalia, entre policies, personal sanitari i treballadors del concessionari on va rebre els tirs.

Segons han indicat fonts de la defensa de Miguel López, gendre de la víctima i únic sospitós del crim, s'han comparat les restes trobades en el casquet amb l'ADN de totes les persones que van interactuar amb l'escena del crim o van estar en el concessionari Novocar, lloc on va morir Martínez, en la tard-nit del 9 de desembre de 2016, quan va acudir a arreplegar el seu vehicle al concessionari familiar.

La Fiscalia va sol·licitar aquesta prova després que la Policia no poguera relacionar els casquets amb les armes i utensilis confiscats a Miguel López així com després del resultat negatiu de la presència del seu ADN, tant en la baina de bala com en la mà de la víctima, que ja es va determinar que pertanyia a un dels sanitaris que va acudir a prestar-li auxili.

Així, l'advocat de Miguel López, Javier Sánchez-Vera, ha indicat que, davant aquestes noves proves, "l'ADN ha de ser de l'assassí quan va introduir la bala en l'arma i aquest no és Miguel López".

La defensa ha assenyalat que esperarà a donar qualsevol pas dirigit a sol·licitar que s'arxive el cas, fins a conéixer el resultat de l'anàlisi dels ordinadors i diferents dispositius electrònics, que estaran en breu, ja que compten amb les claus d'accés des de pràcticament l'inici de la investigació.

ACUSACIÓ PARTICULAR

A més, aquest mateix dimarts, el pèrit de l'acusació particular del fill major de Vicente Sala, ha ratificat davant el titular del jutjat d'Instrucció número 7 d'Alacant, que investiga l'assassinat, que la víctima es va mantindre amb vida durant 45 minuts, la qual cosa implicaria que Miguel López sí va poder disparar María del Carmen, abans que li captaren les càmeres eixint del concessionari a les 18.38 hores.

L'advocat de la defensa, els pèrits de la qual situen Miguel López, no obstant açò, fora del concessionari Novocar a l'hora del crim, ha qüestionat l'argumentació del pèrit de l'acusació que assegura que ha qualificat "de poc fiables, en general, les proves pericials i, en particular, les de les dos parts i fins i tot ha qüestionat el treball dels forenses del jutjat".

El principal punt discrepant de les proves pericials de l'acusació particular i de la defensa, que s'han realitzat sobre la base de l'informe preliminar de l'autòpsia realitzat en l'Institut de Medicina Legal d'Alacant, és si es pot situar en l'escena del crim a Miguel López qui, segons el sumari, es va marxar de Novocar a les 18.38 hores.

La investigació estableix que la víctima va arribar al concessionari a les 18.25 hores i a les 18.55 hores el servici d'emergències rep la telefonada, moment en el qual els investigadors i els testimonis situen la víctima amb ferides mortals fora del cotxe. Al voltant de 10 minuts després --entre les 19.00 hores i les 19.05 hores--, es va certificar la seua mort.

El pèrit de l'acusació particular estableix en l'informe, que ha explicat aquest dimarts davant el jutge, que donada la naturalesa de les ferides, és factible que la viuda de l'expresident de la CAM rebera els trets entre les 18.25 i 18.30 hores, i es mantinguera amb vida durant 45 minuts, la qual cosa implica que Miguel López sí va poder disparar a María del Carmen, abans que li captaren les càmeres eixint del concessionari a les 18.38 hores.

No obstant açò, els informes elaborats per la defensa, realitzats pels pèrits de l'Escola de Medicina Legal i Forense de la Universidad Complutense de Madrid, asseguren que la naturalesa de les ferides --asfíxia per hemorràgia massiva--, indiquen un període de supervivència com a molt de deu minuts.

Açò implicaria que l'acusat no va poder disparar a la seua sogra, ja que les càmeres del concessionari van captar la seua eixida a les 18.38 hores i ella va morir entre les 19.00 i les 19.05 hores, per la qual cosa el tir, com a molt ràpid, s'hauria d'haver produït sobre les 18.50 hores.

Aquest fet, segons els pèrits, faria impossible que Miguel López haguera disparat. A més, els forenses desacrediten, per la naturalesa de les ferides, que la víctima haguera pogut estar ferida dins del cotxe mitja hora, per a eixir posteriorment i morir en l'exterior del vehicle.

ENFRONTAMENT FAMILIAR

La principal hipòtesi sobre la qual ha girat la investigació ha sigut l'enfrontament en el si dels Sala Martínez pel repartiment del patrimoni familiar. Segons subratllava el jutge, en la causa subsisteix el mòbil econòmic, doncs existia un clima de "crispat enfrontament" per les decisions adoptades en les juntes de les societats Sanar Internacional i la Compañía Española de Resinas de cessar els membres del consell d'administració --que afectaven directament Miguel López i la seua esposa, la filla menor dels Sala--, nomenar Vicente Sala fill com a president i rebutjar el repartiment de dividends proposat.

Miguel López, presumpte autor de l'assassinat de María del Carmen Martínez va ser posat en llibertat amb càrrecs el 20 de març després de pagar una fiança de 150.000 euros.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià