L'Audiència s'oposa a la petició d'indult de Carlos Fabra en no veure motius d'equitat ni de justícia

Carlos Fabra, en el juicio por el caso Naranjax
POOL
Actualizado: jueves, 23 octubre 2014 14:07

CASTELLÓ, (EUROPA PRESS)

La secció primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha informat en sentit desfavorable a la petició d'indult de l'expresident provincial del PP i de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, condemnat a quatre anys de presó per quatre delictes contra la Hisenda Pública al 'cas Naranjax', perquè considera que no concorren motius d'equitat ni de justícia que facen aconsellable la mesura de gràcia sol·licitada.

Així s'ha pronunciat la Sala que va jutjar a l'exdirigent popular després d'examinar l'expedient d'indult promogut per Carlos Fabra i previ dictamen del ministeri fiscal.

El Ministeri de Justícia ja ha rebut l'informe de l'Audiència de Castelló i, després d'estudiar-lo, farà una proposta sobre la sol·licitud d'indult al Consell de Ministres, que serà l'òrgan que finalment resolga sobre l'esmentada petició.

Des que el Ministeri de Justícia rep l'informe fins que emet la seua proposta sol tardar una mitjana de tres mesos, segons han informat fonts coneixedores del procés.

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat també que s'emeta un informe desfavorable respecte de la sol·licitud d'indult efectuada per Carlos Fabra, perquè considera que intenta endarrerir 'sine die' la seua entrada a la presó.

Així, en el seu informe, el ministeri públic assenyala que no veu que els factors al·legats per Fabra --temps transcorregut, l'edat, la malaltia hepàtica que va motivar que se li realitzara un trasplantament de fetge el 2010 i que actualment requereix tractament mèdic i la seua falta d'antecedents penals i inexistència de perillositat criminal-- siguen "suficients" per a aconsellar una mesura "tan marcadament excepcional i singular" com és l'indult.

Segons Anticorrupció, l'indult ha de ser l'última eina d'individualització quan no existisquen mecanismes ordinaris per a adequar la pena imposada a paràmetres de proporcionalitat i evitar així excessos, doncs només la pena necessària és la constitucionalment legítima.

Des d'este punt de vista, indica que les sentències dictades pels tribunals de justícia "han de ser acatades, respectades i executades" en la seua integritat, "doncs el contrari aniria en contra dels principis bàsics de democràcia i del dret a la tutela judicial efectiva de l'ofès que, en este cas, som els ciutadans espanyols, després d'haver resultat la Hisenda Pública perjudicada pels delictes fiscals comesos pel condemnat".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià