L'autor del 'lleó menja gamba', sense rancor a Masterchef

Pau Pérez Rico y Alberto
Foto: EUROPA PRESS
Actualizado: viernes, 24 abril 2015 17:57

Diu que no guarda rancor a Masterchef i no desistirà en el seu objectiu d'obrir un restaurant per a persones amb al·lèrgies alimentàries

   VALÈNCIA, 24 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Alberto, el primer eliminat de la tercera edició del concurs 'Masterchef' arran de l'elaboració del plat 'lleó menja gamba', ha manifestat este divendres que utilitzarà el premi de consolació del programa a comprar ingredients per a fer pastissos amb els quals "endolcir la vida" de la seua família i amics.

   Convertit en fenomen viral en les xarxes socials amb la creació gastronòmica 'lleó menja gamba' que li va valer l'expulsió fulminant del concurs de talents culinari de La 1 de TVE, el jove valencià ha rebut este matí una targeta-regal de 900 euros que li permetrà comprar fins a final d'any en el Supermercat El Corte Inglés, patrocinador de Masterchef.

   Després de rebre el premi, Alberto ha assegurat que la seua intenció és "seguir cuinant i seguir fent pastissos" que puguen endolcir la vida dels seus cercles pròxims. En declaracions a Europa Press, ha admès que el seu pas pel programa televisiu ha estat una experiència "més bé dura".

   "Vaig fer un plat molt dolent i me'n vaig anar d'una manera un poc vergonyosa", ha recordat, i tot i que "igual sí que repetiria, no arriscaria tant en les proves", ha asseverat.

   La seua actuació en Masterchef ha estat de les més vistes, "però tampoc era el que pretenia". La seua intenció era "aprendre a cuinar" i al final, no ho ha aconseguit, ha lamentat.

   Davant de les dures crítiques que va rebre el seu plat per part del jurat del programa, Alberto ha assegurat que no guarda rancor a Masterchef. "El programa va fer la seua part i jo vaig fer la meua i ja està", ha tancat.

   A partir d'ara, el jove estudiant de primer de Medicina se centrarà a acabar la seua carrera i en les estones lliures continuarà cuinant i fent cursos de cuina però "més com un hobby".

LA "META FINAL"

   Això sí, no pensa perdre de vista la seua "meta final": crear un restaurant per a gent amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.

   Segons la seua opinió, "tot el món hauria de poder eixir a menjar fora de casa sense posar en risc la seua salut i podent gaudir del que és l'alta cuina i molta gent per malalties, al·lèrgies i intoleràncies, hipertensió o diabetis, entre d'altres, no poden eixir a menjar normalment. M'agradaria obrir un restaurant per a ells", ha avançat.

   "La meua idea és acabar la carrera de Medicina, fer al·lergologia i intentar muntar el restaurant", s'ha proposat. En este espai, el 'lleó menja gamba' tindrà cabuda "més com una mera anècdota que com a part del menú", ha conclòs.

JOC EN LÍNIA DEL 'LLEÓ MENJA GAMBA'

   Fins a tal punt el 'lleó menja gamba' s'ha convertit en el plat que més ha tenint en compte que parlar en la història del programa televisiu, que ja té el seu joc en línia. El Corte Inglés ha llançat a través de la marca 'Supermercat' un videojoc en el qual el lleó protagonista del plat de l'Alberto ha de menjar el major nombre de gambes en 60 segons.

   Així ho ha destacat el director de Comunicació regional d'El Corte Inglés, Pau Pérez Rico durant el lliurament del premi de consolació, que el que, segons ha explicat, volen reconèixer l'esforç d'Alberto i "animar-lo que seguisca millorant en el món de la cuina per a aconseguir este objectiu tan important que s'ha marcat tan jove".

   Malgrat la "cruesa" de les crítiques que ha rebut i l'"abrupte" de la seua expulsió, encara "té tota la vida per davant", ha conclòs.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià