L'esborrany de decret d'escoles d'idiomes obri la porta a una EOI virtual

Entrada de la Escuela Oficial de Idiomas de Valencia EOI Valencia
EUROPA PRESS
Actualizado: jueves, 19 enero 2017 17:45

VALÈNCIA, 19 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació ha presentat este dijous en mesa sectorial el projecte de decret pel qual s'establix el reglament orgànic de funcionament de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) que entre les seues novetats inclou la possibilitat de creació d'una EOI virtual per a donar cabuda a la gran demanda social de formació en llengües.

Així consta en el projecte, que introduïx tots els aspectes d'organització i autonomia pedagògica dels centres que preveu la llei, reconeix l'existència de seccions d'EOI, que no eren regulades en cap normativa autonòmica, i crea la figura de coordinació de secció.

A més, preveu la creació de comissions de treball no existents fins ara en la normativa, com la comissió de mediateca del centre, ha explicat Educació a través d'un comunicat.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha afirmat que s'està "posant ordre en tots els sentits a la concepció i funcionament de les EOI amb mesures com la distribució de places on fan falta, més professorat i millor format, preparació de proves segons els estàndards europeus, l'oferta de nous idiomes --èuscar, neerlandès, japonès i romanès--, matrícula en línia per a evitar les cues infernals del passat, reforç de l'expressió oral i cursos monogràfics i específics".

A tots estos objectius se suma este decret que es presenta ara i que pretén, ha insistit Trenzano, "optimitzar el funcionament dels centres".

La Comunitat té 17 EOI, a les quals se sumen 45 aularis distribuïts en localitats pròximes a cada seu i s'impartixen 15 llengües: alemany, anglès, àrab, espanyol per a estrangers, èuscar, francès, grec, italià, japonès, neerlandès, portuguès, romanès, rus, valencià i xinès.

Actualment hi ha 63.000 alumnes matriculats, als quals se sumen els 13.000 que es presenten aproximadament per lliure a l'examen de certificació de llengües, segons les dades de la Conselleria.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià