L'Espai Moma de València, "primera opció" per a albergar el Teatre Escalante

Presentació de l'obra 'La vida és somni' en el Principal de València
EUROPA PRESS
Publicado 25/9/2017 19:18:22CET

Rosa Pérez assegura que hi ha "altres opcions" i que l'objectiu és que l'espai no servisca "per a dos anys", sinó "per a 20 o 40"

VALÈNCIA, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Diputació de València, institució de la qual depèn el Teatre Escalante, contempla com a "primera opció" per a la nova ubicació del centre l'Espai Moma de València. Malgrat açò, hi ha "altres opcions damunt de la taula" i la corporació provincial busca una localització que garantisca la continuïtat de l'Escalante "no per a dos anys, sinó per a 20 o 40".

Així ho ha explicat la diputada de Teatres, Memòria Històrica i Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, durant la presentació este dilluns de 'La vida es sueño', que obri la temporada en el Principal i que està dirigida per Carles Alfaro, de la companyia Moma Teatre.

El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, obrirà la seua temporada 2017-2018 en el Palau dels Arts Reina Sofia, mentre busca alternatives per a continuar desenvolupant l'activitat escènica i formativa del teatre després d'estimar els tècnics que el cost de la reparació i adequació de la fins ara seu de l'entitat pot aconseguir els sis milions d'euros.

La diputada de Teatres ha assenyalat en primer lloc que este assumpte no és de la seua competència, sinó que ho és de l'àrea de Patrimoni de la Diputació, però ha destacat que estan treballant perquè l'Escalante "tinga un espai físic estable". "Tant de bo arribe a bon port", ha agregat.

En qualsevol cas, ha assegurat que "el que és l'Escalante, més enllà de l'espai, està garantit" i ha assenyalat que la present temporada està "totalment programada". Amb la cerca del nou immoble que albergue el teatre, Pérez Garijo ha expressat: "I volem que ho estiga no per a dos anys, sinó per a 20 o 40".

La diputada també ha apuntat que s'ha buscat un espai "que tinga llicència" i inquirida per si l'Espai Moma és una possibilitat que s'estiga valorant, ha dit que "clar que ha sigut la primera opció", encara que ha precisat que "hi ha altres opcions damunt de la taula", al mateix temps que ha recordat que la primera opció va ser reobrir l'espai que ha albergat fins ara l'Escalante, abans de conéixer que el cost de la reparació de la fins ara seu de l'entitat podia aconseguir els sis milions d'euros.

Per la seua banda, Carles Alfaro ha comentat que "si en comptes de ser un garatge" l'Espai Moma "serveix per a alguna cosa" estarà "encantat", però ha indicat que no està en la seua mà perquè és "patrimoni" de la seua família. "Si decideixen això (que l'espai aculla l'Escalante), em sentaria molt bé", ha conclòs.

colaboracio