L'Hospital General, primer centre espanyol amb l'incubador d'embrions MIRI TL

Incubador de embriones MIRITL del General
Foto: GVA
Actualizado: viernes, 19 septiembre 2014 18:25
av2" class="NormalTextoNoticia" itemprop="articleBody">

VALÈNCIA, 19 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La Unitat de Reproducció Humana de l'Hospital General de València ha sigut elegida per a participar en un projecte internacional en el qual es provarà una tecnologia "puntera" per a incubar embrions amb la incubador MIRI TL, que s'ha instal·lat en quatre hospitals europeus, un d'ells el del General com a únic centre a Espanya.

   Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, la incubador disposa de dos "elements clau" que el diferencien d'altres sistemes de cultiu embrionari. D'una banda, treballa a "baixes pressions" d'oxigen, cosa que millora el cultiu i, per un altre, el "més innovador" és el 'time lapse' que incorpora l'equip, la qual cosa permet "fer una fotografia a cadascun dels embrions cada cinc minuts i el seu posterior pas a sistema de vídeo per a fer una pel·lícula de tota l'evolució de l'embrió".

   Fins ara, els embrions es traien de la incubador una vegada al dia per a comprovar la seua evolució al microscopi. Amb el nou sistema de cultiu, no cal traure'ls, de manera que no s'alteren les condicions de temperatura i pH per a visualitzar la morfologia. Tan sols es requerix un procés de refrescat del medi de cultiu el dia tercer dels cinc o sis que dura el seu desenvolupament.

   Un altre avantatge és que permet el cultiu individualitzat de 14 embrions per pacient i l'aparell té capacitat per a sis pacients, de manera que es poden cultivar "fins a 64 embrions". D'estos, només dos s'implanten a la pacient i la resta es congelen per a posteriors transferències si calguera.

"EXPERIÈNCIA ACREDITADA" DE LA UNITAT

   L'empresa que ha posat en prova la tecnologia del MIRI TL ha elegit per al seu treball l'Hospital General de València per l'experiència "acreditada" d'Irene Cuevas, embriòloga responsable del laboratori de la Unitat de Reproducció Humana, que ha participat en diferents projectes per a l'adaptació de diverses eines amb alta tecnologia.

   Ara, segons assenyala Cuevas, "serà possible conéixer no només la taxa de la pèrdua d'esdeveniments --així es designa des de l'embriologia el procés complet des que s'introduïxen en la incubadora fins que finalitza i es poden implantar--, sinó també quins presenten les característiques òptimes segons la seua morfologia i morfocinètica, fet que suposa sens dubte un gran avanç en l'embriologia".

   Juan Gilabert Estellés, cap de l'àrea clínica Matern-infantil i director del Centre de Simulació Mèdica-Quirúrgic de l'Hospital General, ha explicat que esta tecnologia va a permetre que el General "es convertisca en referent clau per a l'estudi de l'evolució d'embrions i alhora serà centre d'obligada visita per als professionals que desenvolupen la seua activitat professional en esta àrea de coneixement".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià