El Govern sirià rebutja el referèndum d'independència en el Kurdistan iraquià

Ministre d'Exteriors de Síria, Walid al Muallem
SERGEI KARPUKHIN
Publicado 25/9/2017 11:21:32CET

BEIRUT, 25 Sep. (Reuters/EP) -

El ministre d'Afers exteriors de Síria, Walid al Mualem, ha subratllat este dilluns el rebuig del Govern sirià a la celebració del referèndum d'independència en el Kurdistan iraquià, una consulta que ha sigut rebutjada per la majoria dels països de la regió.

La consulta secessionista ha començat este dilluns malgrat la pressió regional i internacional per que no es celebrara. "Nosaltres a Síria solament reconeixem un Iraq unit i rebutgem qualsevol procediment que porte a la fragmentació de l'Iraq", ha afirmat el titular d'Exteriors sirià, segons informa l'agència estatal de notícies SANA.

"Este pas és rebutjat i no ho reconeixem. Ahir vaig informar al ministre d'Exteriors iraquians sobre esta postura", ha afirmat el cap de la diplomàcia siriana. El Govern sirià, que està recuperant terré en la guerra de Síria amb el suport d'Iran i d'Hezbolá, també s'oposa als passos donats pels kurds sirians per aconseguir major autonomia en el nord del país.

Les regions liderades pels kurds a Síria han celebrat eleccions per triar els líders comunitaris el divendres, la primera de les tres fases de votació que culminarà en l'elecció d'un Parlament i l'establiment d'un sistema federal de Govern.

Els kurds sirians insisteixen que no busquen aconseguir la independència i que volen continuar formant part de Síria.

colaboracio