Marzà critica el "cinisme" del PP en demanar que se suspenga l'actuació de Pep Gimeno 'Botifarra' a Torrevieja

Publicado 22/9/2017 17:43:04CET

CASTELLÓ, 22 EUROPA PRESS)

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat valenciana, Vicent Marzà, ha qualificat de "mostra de cinisme del PP" demanar la prohibició de l'actuació a Torrevieja (Alacant) del cantant Pep Gimeno 'Botifarra' i ha assegurat que "en una democràcia este tipus de prohibicions van més enllà del que un partidistament puga pensar".

Marzà, s'ha pronunciat referent a esta polèmica en l'acte d'obertura de la Universitat Jaume I de Castelló, en ser preguntat per la petició de representants del PP que se suspenga l'actuació a Torrevieja del cantant Pep Gimeno 'Botifarra', amb motiu del Dia de les Llengües, en considerar que es tracta d'un acte "pancatalanista" i d'una "provocació" perquè se celebra cinc dies abans de l'1-O.

El conseller ha assegurat que "poques persones representen, com Pep Gimeno, la cultura valenciana" i ha opinat que "ell és un dels màxims exponents de la cultura popular valenciana". En este sentit ha considerat de "mostra de cinisme" la petició del PP.

"Entre altres qüestions, el PP, durant el mandat d'Alberto Fabra, el va condecorar amb la màxima distinció cultural de la Generalitat Valenciana", ha recordat, i ha manifestat que "no entenem com el PP quan està en el govern condecora a la mateixa persona que ara vol condemnar a què no puga actuar lliurement".

Així mateix, Marzà ha asseverat que "en una democràcia este tipus de declaracions van més enllà del que un partidistament puga pensar", i ha assegurat que "s'han passat, en una societat com la nostra tothom ha de poder actuar".

colaboracio