Més de 1.000 agents vetlaran per la seguretat durant la Volvo Ocean Race a Alacant

L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, presideix  la Junta de Seguretat
AYTO ALICANTE
Publicado 25/9/2017 19:05:17CET

ALACANT, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

Més de mil efectius de Policia Nacional, Policia Local d'Alacant, Guàrdia Civil i seguretat privada vetlaran pel normal desenvolupament dels actes de l'Eixida de la Volta al Món a Vela Volvo Ocean Race, que se celebraran en el Port d'Alacant entre l'11 i el 22 d'octubre.

El pla de seguretat, segons ha confirmat la Delegació del Govern en un comunicat, s'ha revisat després de l'atemptat de Barcelona de l'agost passat. La Junta de Seguretat local s'ha celebrat en l'Ajuntament amb la presència de l'alcalde, Gabriel Echávarri, i el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues.

L'objectiu és "blindar" la Volvo Ocean Race, ja que és un dels esdeveniments amb major projecció internacional d'Alacant. En el mateix intervindran tant Policia Nacional i Guàrdia Civil així com la Policia Local d'Alacant.

El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha destacat que "encara que el risc zero no existeix, és molt important el treball que estan realitzant les Forces de Seguretat de l'Estat amb l'Ajuntament d'Alacant perquè esta nova edició de la Volvo Ocean Race siga més segura i seguisca sent un motor per a l'economia i el turisme alacantí". "El Govern va posar el seu màxim interés en la Volvo, el nostre objectiu és que la seguretat no siga notícia", ha subratllat.

El dispositiu de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional serà d'al voltant de 550 efectius. La Guàrdia Civil, a través del Servici Marítim, controlarà la zona de navegació dins del mar territorial i la Policia Nacional la seguretat de l'exterior del recinte.

"A més de les mesures de protecció passiva, se'n va a fer una revisió mèdica personal, un control d'accés, en coordinació amb tots els cossos implicats i l'organització privada. Pel que demanem una mica de paciència, encara que som conscients que la ciutadania ho entén perquè es tracta d'un treball necessari i preventiu per a previndre qualsevol tipus d'incident", ha explicat el delegat.

Policia Nacional i Policia Local porten temps treballant en l'actualització del mapa de seguretat per a la ciutat. En este mapa de seguretat s'han marcat punts de major afluència turística així com zones emblemàtiques i carrers estratègics on s'ha recomanat una sèrie de mesures de seguretat subjectives per a impedir l'accés de vehicles. Entre les propostes realitzades, la col·locació de pilots de seguretat, que permeten l'accés dels servicis d'emergència, l'ocupació de maceters i jardineres de gran grandària o la col·locació de vehicles policials croats.

Durant la reunió també s'ha destacat el descens del nombre d'infraccions en els delictes com són els robatoris amb força en les vivendes que s'han reduït este estiu un -34,02% i els robatoris amb violència i intimidació en un -24.49%.

colaboracio