La Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena celebra la seua setena edició a València, Vila-real i Alacant

Actualizado: viernes, 31 octubre 2014 13:28

VALÈNCIA, 31 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena (MICVIN), que complix enguany la seua setena edició sota el lema 'Compartim la Terra', es farà simultàniament a València, Vila-real (Castelló) i Alacant, segons ha informat l'organització en un comunicat.

Este certamen porta set anys intentant acostar la realitat dels pobles originaris del món a la societat valenciana, deixant que siguen els propis protagonistes els que transmeten de manera directa, mitjançant les seues realitzacions cinematogràfiques, però també mitjançant la interacció directa i presencial amb el públic. En tot este temps s'han estrenat més de 80 produccions i han participat més de 30 dirigents i cineastes indígenes de diferents pobles de l'Amèrica Llatina.

Esta setena edició, que es celebrarà a la seu de la UIMP de València entre els dies 6 i 8 de novembre, permetrà al públic present conèixer de primera mà la vida, les condicions i les lluites dels pobles indígenes.

Este acostament es produirà mitjançant documentals i amb la presència de representants dels pobles maia (Guatemala), quítxua otavalo (l'Equador) i nasa (Colòmbia), entre d'altres, que han adaptat el llenguatge audiovisual a les seves necessitats expressives, i també per mitjà dels espais de tertúlia programats després de cada sessió de projeccions, durant els que els creadors i representants d'estos pobles compartiran les seues paraules amb el públic assistent.

Alhora, compartiran espai i taula amb representants d'organitzacions locals, de manera que puguem analitzar la interrelació i globalitat de les problemàtiques que enfrontem com a pobles en el món.

En esta edició, mitjançant les produccions creades per estos pobles, es parlarà dels seus principals problemes i interessos. En concret, de la situació específica de les dones en les comunitats, de la invasió de les seues terres per part de les transnacionals o de les vies que han trobat per a construir el seu propi model de vida, de govern i el desenvolupament.

La programació --composta per documentals, videoclips, curts d'animació, experiments audiovisuals i docuficcions-- ha estat elaborada conjuntament per l'Associació Perifèries, EntreIguales, la CODPI i la Coordinadora Llatinoamericana de Cinema i Comunicació dels Pobles Indígenes (CLACPI) i té la col·laboració de diferents organitzacions i moviments locals de la Comunitat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià