El Musical busseja en els orígens de la desigualtat entre hòmens i dones amb 'La Sección'

Cartell de 'La Secció'
TEM
Actualizado: lunes, 20 marzo 2017 16:52

VALÈNCIA, 20 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Teatre El Musical (TEM) de València serà l'escenari este divendres 24 de març l'obra 'La Sección' que busseja en els orígens de la desigualtat home-dona a Espanya. L'obra, que està escrita per Jessica Belda i Ruth Sánchez i que ha sigut dirigida per Carla Chillida comptarà amb una passada a les 20.30 hores de la vesprada baix la interpretació de Natalie Pinot, Jessica Belda Peiró i Manuela Rodríguez Herrera.

L'obra se centra en la figura de Pilar Primo de Rivera i en l'evolució de la Secció Femenina para a partir d'ací presentar "els aspectes que van tindre una importància cabdal en l'esdevindre de les vides de tantes dones les vides de les quals van ser marcades per unes imposicions educatives, polítiques, religioses i de gènere que van tindre un calat profund en la societat espanyola del moment", han comentat les seues creadores, Jessica Belda i Ruth Sánchez.

La seua intenció és "situar l'espectador en el passat per a viatjar constantment al present" i d'esta manera reflexionar sobre l'herència rebuda i com este influïx en la situació actual de la dona i de tota la societat.

L'obra aborda esta temàtica basant-se en alguns fets històrics com el tancament de les fronteres espanyols així com en les conseqüències que va tindre en la societat espanyola. "L'any 1939 les fronteres espanyoles es van tancar de colp i es va aniquilar la connexió amb la resta del món; ara es tracta de fer veure al públic com haguérem sigut, què haguérem aconseguit com a país i qual seria el rol verdader de la dona en els nostres moments actuals".

La directora, Carla Chillida, ha assegurat que "els canvis sobre esta situació han sigut notables i l'atractiu esta obra és visitar teatralment l'origen d'una situació destructiva i manipuladora".

Per a Chillida el teatre polític, la dansa protesta o el teatre documente són "ferramentes de comunicació per a contrarestar mínimament la ferramenta de comunicació dels poders hegemònics. Sempre sense oblidar la part comunitària de l'art, la cultura popular i l'expressió col·lectiva", ha afegit.

Les entrades poden adquirir-se a un preu de 10 euros en les taquilles del teatre o en la pàgina web.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià