La NASA planeja reciclar etapes de coets com a hàbitats espacials

Concepto Ixion
NANORACKS
Publicado 19/6/2017 17:59:39CET

MADRID, 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

La NASA ha signat un contracte amb la firma NanoRacks per a impulsar Ixion, un estudi de concepte d'hàbitat espacial basat en l'aprofitament d'etapes superiors de coets en òrbita.

Es tracta de desenvolupar la creació d'estacions espacials comercials rendibles mitjançant la redefinició d'estructures a l'espai, concretament reutilitzant les etapes superiors dels vehicles de llançament.

NanoRacks començarà realitzant un estudi de factibilitat comprensiu avaluant la conversió de les etapes superiors del coet en hàbitats. Este enfocament innovador oferix un camí que és més assequible i comporta menys risc que fabricar mòduls al sòl i posteriorment llançar-los en òrbita, assenyala la companyia en un comunicat.

El contracte subscrit té per objectiu demostrar este concepte revolucionari i de baix cost a través de la conversió d'un estadi superior de coets Centauro, que pot ser connectat a l'Estació Espacial Internacional.

Una vegada que s'aconseguisca esta meta, el projecte pretén aprofitar l'hàbitat com un terreny de prova per a una varietat d'activitats del sector privat que conduïsca a una nova era en la utilització per entitats privades de l'òrbita baixa de la Terra.

colaboracio