Nou startups de la Comunitat Valenciana, entre les cent finalistes de la competició South Summit 2017

Publicado: jueves, 20 julio 2017 14:22

VALÈNCIA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

La competició South Summit, que pretén potenciar l'ecosistema emprenedor, té nou startups valencianes entre les seues 100 finalistes, després de la selecció realitzada per més de 90 experts. Estos projectes participaran en la cita internacional de l'ecosistema emprenedor, que se celebrarà a Madrid del 4 al 6 d'octubre.

Entre els criteris que s'han tingut en compte per a la selecció del centenar de projectes finalistes destaquen cinc valors: la innovació que aporten al mercat, la seua viabilitat econòmica, l'escalabilitat de la seua tecnologia, l'equip humà que està darrere i si són o no invertibles.

En la passada edició la Comunitat va comptar amb sis projectes finalistes, nombre que s'ha elevat a nou en esta ocasió. La resta de les startups espanyoles procedixen de Catalunya, Madrid, Andalusia, Galícia, Astúries, Castella i Lleó, País Basc i Navarra.

Les representants espanyoles han sigut seleccionades d'entre un total de 3.500 projectes, un 53% internacionals procedents de més de 72 països. Respecte al nivell de desenvolupament, un 31% dels projectes compten ja amb un projecte consolidat en fase de creixement.

A més de participar en South Summit 2017, totes les startups seleccionades tindran accés a formació, reunions 'one to one', mentoring i un espai propi en la trobada del pròxim octubre que els permetrà obtindre gran visibilitat, accedir a noves possibilitats de negoci i donar a conéixer els seus projectes davant inversors i corporacions de tot el món en cerca d'innovació.

Com a novetat en esta edició, la startup guanyadora competirà per un milió de dòlars en finançament en la Startup World Cup de Silicon Valley i comptarà amb una campanya de finançament guiat per Seedrs, principal plataforma global d'equity crowdfunding.

Fins al moment, les iniciatives seleccionades en anteriors edicions d'esta trobada --entre les quals destaquen Carto, Cabify, Spotahome o Habitissimo-- han aconseguit alçar més d'un bilió de dòlars d'inversió, a més de diferents acords estratègics en matèria d'innovació amb nombroses corporacions.

PROJECTES VALENCIANS

Klenergy és un projecte procedent de Castelló basat en una bateria termoelèctrica que proporciona emmagatzematge d'electricitat robusta i eficient als propietaris de tecnologia fotovoltaica. Per la seua banda, Trazze és una startup valenciana que consistix en una polsera intel·ligent que integra els tres servicis principals que un hoste necessita dins d'un hotel: identificació, moneder electrònic i clau de l'habitació.

Així mateix, Comprea és un servici online procedent de València que, gràcies a un conjunt d'algoritmes, permet automatitzar les comandes de menjar a domicili i rebre'ls en menys d'una hora o quan el client preferisca i Helloumi és un projecte de SaaS d'origen valencià que el seu objectiu principal és simplificar i optimitzar les comunicacions entre empreses i clients, i que disposa de ferramentes per a suport, màrqueting i vendes.

Minimfit és una iniciativa valenciana basada en un equip personalitzat de fitness, que inclou Minimbike, una bicicleta innovadora i única, que genera la seua pròpia energia mitjançant el moviment dels pedals, que són controlats a través una aplicació mòbil per bluetooth.

Així mateix, SEPIIA 2080 --procedent de València-- és una camisa d'home totalment transpirable i elàstica que és impermeable i repel·lent a l'oli, no s'arruga ni mostra taques de suor i no acumula males olors.

Per la seua banda, Tuvalum Sport SL és un servici valencià per a la venda d'equips de ciclisme de segona mà. Es gestiona el pagament i l'entrega de l'equip als compradors i venedors de manera integral. Witrac és un projecte creat a València i basat en IoT i sensors intel·ligents que proporciona una solució global de control i rastreig de manera intel·ligent, en temps real, sense fil, segur, en el núvol, amb baix cost, baixa energia, fàcil d'usar i d'implementar.

Finalment, Airhopping és un motor de cerca de vols que permet realitzar un viatge interrail amb avió combinant els vols directes entre ciutats estalviant fins a un 50% més que amb tren.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià