Oltra compara els vetos a cantants amb la censura prèvia i apel·la a la llibertat d'acudir o no a un concert

Mónica oltra en una foto de archivo
GVA
Publicado 22/9/2017 16:31:30CET

VALÈNCIA, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha lamentat els vetos a què un cantant puga actuar en una localitat, ja que "s'assemblen bastant a un règim que afortunadament deixem arrere i s'assemblen molt a la censura prèvia", per la qual cosa ha apel·lat a la llibertat d'acudir o no a un recital.

Així s'ha pronunciat Oltra en ser preguntada per la petició del PP que es prohibisca l'actuació a Torrevieja del cantant Pep Gimeno 'Botifarra', amb motiu del Dia de les Llengües, en considerar que es tracta d'un acte "pancatalanista" i d'una "provocació".

"Tornem als enemics de la llibertat, no entenc per què en democràcia algú vol impossibilitar que un altre faça el que li agrada", ha dit la portaveu, que ha incidit que "el PP segueix sense entendre que la democràcia no és la tirania de la majoria", sinó que cadascun puga desenvolupar la seua vida d'acord a la seua manera de pensar i sentir.

Així, ha afegit: "Si a tu no t'agrada com canta una persona no vages, no és obligat, però per què impossibilitar que al teu veí que sí li agrada el veja. Ací ha de poder ballar i cantar tothom el que li agrada i ningú ser obligat a fer el que no li agrada". "El PP no ha entès esta lliçó", ha lamentat Oltra.

colaboracio