La paella de Sueca pren el Congrés amb 1.500 racions en un dia

La paella de Sueca (València), en el Congrés dels diputats
AYUNTAMIENTO DE SUECA
Actualizado: jueves, 23 febrero 2017 18:50

VALÈNCIA, 23 Feb. (EUROPA PRESS) -

La paella valenciana de Sueca ha batut rècords en el Congrés dels Diputats, a Madrid, en conquistar el paladar d'al voltant de 1.500 comensals dels dos restaurants del parlament durant el servici de menjars d'este passat dimecres, dins de l'expedició a la capital del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

Els cuiners de la localitat han preparat en un sol dia prop de 150 paelles per als comensals del Congrés, d'acord a la recepta tradicional a força de pollastre, conill i garrofó, amb el que van arribar a duplicar les racions servides durant l'any passat, segons ha informat l'Ajuntament de Sueca en un comunicat.

Este és el quart any que una delegació de Sueca es desplaça Madrid per a convidar els parlamentaris i la resta de personal del Congrés a conéixer el certamen gastronòmic i la localitat, en una iniciativa del diputat nacional de Compromís Joan Baldoví que tracta de "donar prestigi" tant a la paella valenciana com al propi concurs.

Per a aconseguir-ho, l'equip de cuina del restaurant del menjador parlamentari ha rebut l'assessorament del coordinador gastronòmic del certamen, Jesús Melero, que ha col·laborat en l'elaboració de les paelles tradicionals enfundat en la jaqueta de xef.

Com en altres edicions, la paella ha triomfat entre els passadissos del Congrés, on es va poder escoltar frases com "ja estan ací els de Sueca" o "fa olor de 'socarrat'", com ha arreplegat el consistori.

UN PLAT QUE "NO ENTÉN D'IDEOLOGIES"

Així, diputats "de tots els colors polítics" van degustar el plat insígnia de la Comunitat i van felicitar l'organització tant per la iniciativa com pel sabor de les paelles. "La paella no entén d'ideologies", ha il·lustrat el regidor titular del certamen, Vicent Baldoví, que es va desplaçar al Congrés al costat d'altres integrants del Govern municipal i els patrocinadors del certamen.

El responsable del concurs ha assegurat que la gran majoria dels comensals "no s'han pogut resistir" i s'han decantat per la paella a l'hora de triar el seu menú: "Què bé veure com es valora el nostre plat també fora de casa!".

Com a colofó, els delegats de l'Ajuntament de Sueca van entregar a tots els que es van decantar per la paella amb una sèrie d'obsequis: un sac xiquet d'arròs de la Fallera, una cullera de fusta cortesia de Garcima i un fullet informatiu del certamen amb la recepta original.

SEGONA MILLOR PAELLA DEL MÓN

La paella del Congrés ja va ser reconeguda en l'última edició de la final del certamen a Sueca, on es va alçar amb el premi a la segona millor del món, al costat d'un accésit en la 55 edició. Tots els trofeus s'exposen en un enclavament privilegiat del menjador, que lluïa decorat per a l'ocasió amb motius al·lusius a la gastronomia valenciana.

A més, el títol de segon premi protagonitza enguany la carta del menú diari del restaurant, que vé encapçalada amb una reproducció del diploma acreditatiu de la segona millor paella del món de 2016.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià