El PP demanarà l'execució provisional de la sentència del TSJCV sobre l'ús del valencià en l'administració

Reunió del PP amb entitats que han interposat el recurs
PPCV
Actualizado: martes, 31 julio 2018 14:38

VALÈNCIA, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Grup Parlamentari Popular ha anunciat que sol·licitarà l'execució provisional de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que declarava nuls diversos articles del projecte de Decret del Consell pel qual es regulaven els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l'Administració si s'admet a tràmit el recurs de cassació anunciat pel Consell.

Així ho ha anunciat la presidenta del PPCV i portaveu del grup parlamentari, Isabel Bonig, després de mantindre una reunió de treball amb els sindicats i la plataforma que ha recorregut part de l'articulat de la norma que prioritza l'ús del valencià en l'administració.

La líder dels 'populars' valencians ha recordat que el PP va recórrer als tribunals perquè "el Consell de Puig i Oltra no ens va deixar més remei, no van voler dialogar ni consensuar gens". "Aquestes sentències són autèntics colps a la política educativa i a la política lingüística de Puig i Oltra", ha afegit.

Així mateix, ha assenyalat que el PPCV "sempre ha estat a favor del diàleg". "Ja advertírem de les possibles inconstitucionalitats, ja formularem al·legacions, no se'ns va fer cas, ni van fer cas a l'informe del Consell Jurídic Consultiu (CJC) fins que ha arribat la sentència del TSJCV", ha fet notar.

Així, ha recordat que en les resolucions de l'alt tribunal "es deixa clar que no es manté la igualtat, que es vulneren drets en l'àmbit de l'administració i de les relacions del ciutadans amb l'Administració".

En aquest punt, ha apuntat que el PP ja va proposar un pla de foment del valencià a la Comunitat i en l'administració. "Però no hem obtingut resposta perquè la política lingüística es faça de comú acord mantenint la cooficialitat, sense imposicions i sense obrir velles batalles. Puig està ancorat en els anys 80", ha retret.

REQUISIT LINGÜÍSTIC

En aquesta línia, ha avançat que el PPCV ha presentat una iniciativa perquè el requisit lingüístic no siga indispensable per a accedir a un lloc de l'administració pública valenciana sinó un mèrit. "Volem tindre als millors professionals i per açò volem una administració on el requisit siga un mèrit i no alguna cosa genèrica per a tots", ha al·legat.

Bonig ha fet referència a les "guerres obertes per aquest tema entre PSPV i Compromís pel que el PPCV li brinda al PSPV i a la consellera Gabriela Bravo el seu suport perquè en el projecte de Llei de la Funció pública el requisit lingüístic, com així vé confirmat per la jurisprudència espanyola i europea, siga un mèrit". "Aquest el principal escull que té la llei a causa de la guerra entre Compromís i PSPV", ha considerat.

I ha afegit: "En el PPCV no volem batalles polítiques, si hem recorregut als tribunals és perquè no ens deixen una altra via perquè no volen dialogar amb el principal partit de l'oposició. Lamente que un tema que no estava generant cap problema hui siga un instrument polític del Consell per a enfrontar territoris i valencians".

Finalment, ha criticat les "eixides de to" de la vicepresidenta del Consell criticant la sentència del TSJCV i ha demanat tant a Puig com a Oltra que rectifiquen les seues declaracions contra el PP i la sentència del TSJCV.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià