Instal·lacions de RTVV buides després del tancament de l'ens
EUROPA PRESS
Actualizado: viernes, 24 febrero 2017 17:34

VALÈNCIA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

La periodista Empar Marco assegura estar "molt contenta i entusiasmada" després d'haver sigut proposada pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) per a dirigir la nova radiotelevisió pública, i destaca que el seu projecte per a la nova RTVV és "possible" i no "imaginari".

Així ho ha assenyalat este divendres en declaracions a Europa Press la fins a hui corresponsal de Tv3 a la Comunitat Valenciana, que ha assenyalat que confiava molt en el projecte que va presentar al concurs i ha celebrat que els responsables de l'elecció "hagen vist l'esforç per fer una cosa possible, no una cosa imaginària".

Després de la resolució del Consell Rector --en la qual marc es va imposar als altres dos finalistes, Josep Ramon Lluch i Salvador Enguix--, ara són les Corts les que han d'aprovar en comissió amb majoria absoluta este nomenament, una cosa en la qual Marco confia. A partir d'eixe moment, començarà el treball per a avançar en la constitució de la nova radiotelevisió pública valenciana.

Marco, és llicenciada en Filologia Hispànica (Valenciana) per la Universitat de València i va ser coautora de les normes d'estil i l'estàndard lingüístic de RTVV, així com assessora de doblatges per a la radiotelevisió pública, periodista i redactora en Ràdio 9, en el marc d'una dilatada carrera professional.

El projecte que Marco presenta per a la nova RTVV té com a pilars "el respecte extrem a l'audiència, siga el que siga la seua condició i cultura i tinga l'edat que tinga", baix un model en el qual veu als ciutadans no com a espectadors, sinó com a "actors de l'evolució digital".

Proposa un canal de televisió, dos de ràdio i un web amb una estructura "transversal, innovadora, creativa i sostenible" i amb una direcció tècnica, un àrea informativa i una de programes i una direcció web.

El model busca garantir "un ampli relat informatiu al servici dels valencians, tant en les notícies diàries com en els programes dedicats a la informació". Considera com a ferramenta fonamental per a aconseguir-ho "una redacció única, situada a Burjassot i amb diverses seus (Alacant, Castelló,...)".

Els periodistes elaboraran continguts per a cadascun dels mitjans de la societat i es buscaran les sinergies necessàries per a fer compatibles els llenguatges específics de cada mitjà. Proposa equips de professionals especialitzats i posa l'accent en "productes rigorosos que respecten el pluralisme i la independència informativa".

INNOVACIÓ I COL·LABORACIÓ AMB MITJANS LOCALS

Segons el projecte de Marco, hi haurà un departament específic sobre innovació que també estarà connectat a les universitats, als centres d'investigació i als àmbits de l'educació i cultura, una vinculació que inclou la xarxa de mitjans locals i comarcals, amb els quals es vol mantindre una estratègia de col·laboració per a produir tant informatius com a obres audiovisuals.

El projecte aposta també per estimular el sentiment de pertinença i identificació dels més xiquets i els jóvens amb els mitjans públics, i proposa crear un club infantil i elaborar programes audiovisuals amb la complicitat del món educatiu.

APOSTA PER LA INDÚSTRIA VALENCIANA

La major part de la producció dels programes d'entreteniment i ficció es confiaran a la indústria audiovisual valenciana, que haurà d'assumir els valors ètics i socials que vol transmetre la corporació, "i descartar programes que denigren les persones".

En les línies estratègiques de la programació "s'acarona especialment la cultura en totes les seues facetes: la música, el teatre i les expressions festives pròpies de la cultura popular". També es plantegen fórmules d'aliança i col·laboració amb altres mitjans públics.

INICI DE LA PROGRAMACIÓ EN MENYS DE SIS MESOS

Segons es defèn en el projecte, es tracta d'un model que "s'adapta a les circumstàncies pressupostàries", incidix en un model de gestió publicitària adaptada a l'economia local i contempla "tot un sistema de control, d'avaluació i de transparència de la gestió".

Pel que fa al cronograma proposat, inclou tots els passos necessaris perquè en un terme no superior a sis mesos s'inicie una programació bàsica en almenys un dels mitjans de la corporació.

Más noticias

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià