Ricard Camarena obri el seu quart restaurant a València

Actualizado: martes, 1 septiembre 2015 10:27

VALÈNCIA, 1 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El cuiner Ricard Camarena obri este dimarts el seu quart restaurant a València al mercat de Colom anomenat 'Habitual', en què oferirà gastronomia "sense sobresalts i confortable" en una proposta culinària basada en la cultura Mediterrània Occidental amb ingredients locals i receptes "clàssiques revisades i actualitzades".

   Camarena utilitza en este nou restaurant la complexitat i el domini de les tècniques culinàries aplicades a la cuina mediterrània de sempre, aconseguint una proposta gastronòmica en què el producte local és el protagonista: verdures, carns fredes casolans, pastes i forn d'elaboració pròpia, segons ha indicat el cuiner en un comunicat.

   Així, primarà el gust i la temporalitat dels productes, inspirant-se en tot l'arc mediterrani des de la provença francesa, la costa espanyola mediterrània però sense oblidar les illes i part de les costes italianes.

   El xef ha entaulat una col·laboració amb pagesos locals el que possibilitarà que es puguen recol·lectar a la carta i de temporada ja que un dels seus objectius principals és "la recuperació de l'horta valenciana i l'ús del producte autòcton".

   Per això, ha creat per a este projecte una xarxa consolidada de productors de proximitat, que li permetrà recuperar la importància de l'horta en la gastronomia, mirant cada vegada més cap als orígens de la cuina, els aliments i la cura en la producció i selecció dels mateixos.

110 PLACES

   El local, que obrirà les portes este dimarts, tindrà una capacitat de 110 places i estarà ubicat a la planta inferior de la emblemàtic Mercat de Colom a València amb un horari de dimarts a diumenges, de 13.30 a 15.30 hores i de 20.30 a 23.00 hores.

   Amb la inauguració de 'Habitual', Ricard Camarena complementa la seua proposta gastronòmica amb el seu quart restaurant a València, després de l'obertura de tres restaurants més a la ciutat i altres dos espais: un dedicat a la formació i a l'R+D de la seua cuina, i un altre per a esdeveniments.

   El primer local que va inaugurar l'Estrella Michelin a la capital, dins de la seua nova etapa, va ser 'Ricard Camarena Restaurant' (1 Estrella Michelin i 3 Sols Repsol) que va obrir el 2012, este mateix any va inaugurar 'Canalla Bistro' (1 Sol Repsol) al barri de Russafa. De la mateixa manera que 'Central Bar', una barra a l'històric Mercat Central de València.

   A més, el xef té dos espais, 'Ricard Camarena Colón', obert des de 2013 al mercat de Colom, un local dedicat a la celebració d'esdeveniments privats i Ricard Camarena LAB by Muñoz Bosch, on desenvolupa l'R+D de la seua cuina al costat del seu equip i en què també s'oferixen cursos de formació.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià