La Sindicatura es dissol després de l'avís de multes i preveu que observadors assumisquen la seua funció

Actualizado 22/9/2017 17:52:19 CET

BARCELONA, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Sindicatura Electoral de Catalunya --creada pel Parlament per exercir de junta electoral per al referèndum-- s'ha dissolt este divendres a petició del Govern català, han informat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió.

Està previst que la Sindicatura cedisca ara les seues funcions a ens públics, acadèmics i observadors internacionals de l'1-O.

Segons les mateixes fonts, el Govern ha agraït a la Sindicatura els servicis prestats, dóna per acabats els seus treballs i els demana passar el relleu a altres organitzacions.

El Tribunal Constitucional (TC) va fixar dijous multes diàries de 12.000 euros per a cadascun dels cinc membres de la Sindicatura i de 6.000 per a cada síndic territorial --també nomenats en crear-se l'ens-- si no desisteixen d'organitzar l'1-O.

La finalitat d'estes multes no és sancionar, sinó obligar al fet que es complisca la resolució del TC, per la qual cosa només es comencen a imposar si es persisteix en l'incompliment a partir de l'endemà que el BOE publiqui la resolució --s'ha publicat este mateix divendres--.

La resolució els exigeix revocar totes les resolucions i acords que hagin adoptat, comunicar esta revocació als seus destinataris i que els síndics renuncien als seus càrrecs.

La Sindicatura Electoral està composta pels juristes Marc Marsal, Marta Alsina i Josep Pagès, i els politòlegs Jordi Matas i Tània Verge; i a més hi ha síndics territorials.

colaboracio