STEPV considera "legals" els projectes lingüístics dels centres i demana una resposta social a favor del valencià

Actualizado: viernes, 28 julio 2017 18:46

VALÈNCIA, 28 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) considera que, malgrat les últimes resolucions del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) sobre el decret de plurilingüisme del Consell, els projectes lingüístics votats i acordats democràticament en els centres en aplicació d'eixa norma "són perfectament legals".

Així mateix, l'entitat considera que "totes les accions dutes a terme contra la legalitat del decret de plurilingüisme i contra l'avanç social del valencià mereixen una resposta social àmplia, unitària i massiva la pròxima tardor".

STEPV recorda, en un comunicat, que este dijous es va conéixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia sobre el recurs de drets fonamentals plantejat per CSI·F contra el decret de plurilingüisme pel qual se suspenia la Disposició Addicional Cinquena que establix les certificacions de llengües per a l'alumnat.

No obstant açò hui s'ha conegut una nova sentència que "dóna la raó al STEPV i la Conselleria d'Educació i desestima íntegrament el recurs interposat per USO, també per drets fonamentals". "Per tant, el decret de plurilingüisme és totalment legal, excepte la Disposició cinquena, i hauria de poder aplicar-se amb normalitat el curs que vé", considera el sindicat.

STEPV agrega que instarà el TSJ a alçar les mesures cautelars que mantenen paralitzat l'aplicació del decret, ja que, al seu paréixer, "les sentències són clares en eixe sentit".

Argumenta que la suspensió cautelar del decret és "un acte del TSJ i el mateix tribunal acaba de publicar dos sentències que entren en el fons de la qüestió i que avalen la legalitat del decret, a excepció de la Disposició cinquena".

"Per tant, --prosseguixen--, el TSJ hauria d'alçar la suspensió cautelar, que no entra en el fons de la qüestió, i la Conselleria hauria d'aplicar la sentència, que sí que entra en el fons de la qüestió, i que només anul·la una disposició".

Així mateix, apunta que "la suspensió cautelar es basa precisament en la Disposició cinquena, que no entra en vigor fins al curs 2023-24, i que ara ha quedat anul·lada pel mateix TSJ, per la qual cosa no té sentit aplicar la suspensió cautelar de tot el decret quan ha quedat anul·lada per sentència eixa disposició".

A més, el recurs d'USO també pretenia deixar sense efecte els articles del decret (11, 12 i 13) que regulen els nivells (bàsic, intermedi i avançat) però en ser desestimada la seua pretensió els nivells són "perfectament legals".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià