El TC suspèn cautelarment la reforma exprés del Parlament de Catalunya

Tribunal Constitucional.
EUROPA PRESS
Actualizado 31/7/2017 19:01:44 CET

MADRID, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment este dilluns la reforma del reglament del Parlament de Catalunya que permetria aprovar per la via urgent i sense debats les lleis de ruptura amb Espanya, com la Llei del Referèndum del pròxim 1 d'octubre i les conegudes 'lleis de desconnexió'.

El Ple del tribunal de Garanties s'ha reunit este dilluns a la vesprada durant menys d'una hora i ha acordat per unanimitat admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat que va presentar el Govern de Mariano Rajoy divendres passat. Açò suposa la suspensió automàtica de la reforma parlamentària recorreguda durant cinc mesos prorrogables o fins que el TC dicte una sentència sobre este tema.

En recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern se sol·licita que la reforma del reglament del Parlament català es declare suspesa. També que s'advertisca a la presidenta d'esta cambra, Carmen Forcadell; al secretari general, Xavier Muro; al Lletrat Major del mateix, Antoni Bayona Rocamora; i als membres de la Mesa de "la seua deure impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que supose ignorar o eludir la suspensió sol·licitada".

Així mateix, demana que se'ls advertisca de les "eventuals responsabilitats, inclosa la penal", en la qual pogueren incórrer en cas de desobediència.

colaboracio