Tradició, tècnica i Mediterrani. Així són les noves estreles Michelin valencianes

Cartílags amb tòfona, un dels plats de Sucede
Europa Press
Actualizado: jueves, 23 noviembre 2017 11:07

El xef Miguel Ángel Mayor destaca el talent i potencial "brutal" i anima a "explotar-ho més"

VALÈNCIA, 23 Nov. (EUROPA PRESS) -

La constel·lació d'estreles Michelin compta amb tres noves incorporacions a la Comunitat Valenciana que enalteixen una oferta marcada per la fusió de tradició enriquida amb la tècnica i la influència del Mediterrani. Es tracta del restaurant Sucede, el projecte de Miguel Ángel Major per a Caro Hotel; Audrey's, l'oferta de l'Hotel AR Diamante Beach capitanejada per Rafa Soler, i El Rodat de Xàbia, de la mà de Nazario Cano. Els tres establiments, tots situats en establiments hotelers, es fan amb una de les preuades distincions.

D'esta manera, la gastronomia valenciana aconsegueix les 20 estreles per a 16 restaurants amb Quique Dacosta (Denia) mantenint-se en el selecte club dels 'triestrelats'.

També la província d'Alacant es troben L'Escaleta (Cocentaina) i BonAmb (Xàbia) amb dos estreles; i amb una Monastrell, (Alacant); La Finca (Elx); Casa Pepa (Ondara) i les novetats El Rodat (Xàbia) i Audrey's (Calp).

A València, a més de Sucede (València), apareixen Ricard Camarena, El Poblet i Riff, també en la capital; i Sents (Ontinyent), mentre que en la demarcació de Castelló els reconeguts són Raúl Resino (Benicarló); Casa Manolo (Daimús) i Cal Paradís (la Vall d'Alba).

L'equip de Sucede va celebrar en ple servici el seu ascens a l'Olimp de la cuina com es pot veure en un divertit vídeo que han compartit en xarxes socials. El xef Miguel Ángel Mayor explica, en declaracions a Europa Press, que este èxit suposa una "recompensa" després d'"un any molt dur a nivell laboral i personal, amb un trasllat i l'arrancada d'un nou projecte diferent".

Sucede aposta per una experiència gastronòmica que recupera el passat històric --els seus menús rescaten l'esdevindre de València a través de la forma de menjar de les seues civilitzacions romana, àrab i cristiana però amb ulls contemporanis i un enfocament lúdic en el qual preval la tècnica. Tot açò, apunta el xef, gràcies a un "gran equip" que ha portat "aire fresc".

Mayor comenta que el fet que les tres noves estreles valencianes hagen recaigut en restaurants situats en hotels demostra la importància de la cuina en general i per al turisme en particular. "La gastronomia no deixa de ser una manera de viure" i a la Comunitat Valenciana hi ha "molta gent" que mereix rebre un reconeixement com el qual atorga la Guia Michelin. Cal "explotar-ho més", diu el cuiner.

Sobre la possibilitat que el tradicional eix gastronòmic Madrid-Barcelona-País Basc incorpore definitivament a la Comunitat Valenciana, Major assegura que "ha de ser així" i ha subratllat el talent de la cuina en esta autonomia amb una potència "brutal" a Alacant.

Per la seua banda, Nazario Cano realitza en El Rodat de Xàbia una "interpretació de la cuina valenciana portada a l'extrem". La combinació entre tradició i futur fa que la seua proposta siga una experiència per als sentits, jugant amb textures i la forma de tractar el producte.

Després de conéixer la concessió de l'estrela, l'establiment ha penjat un missatge en el qual agraeix este "reconeixement al treball de cada dia, el de mostrar els nostres orígens a través de la nostra gastronomia". "Seguim somiant", afigen.

Des d'Audrey's, a Calp, un lloc que fusiona "la tradició mediterrània amb els conceptes culinaris més globals", també donen les gràcies a tots els seus "clients, amics, col·laboradors, companys de l'Hotel AR Diamant Beach" i a tots els que els han acompanyat en el camí cap a la seua primera estrela Michelin.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià