Tres de cada quatre directius valencians admet enfrontar-se a dilemes ètics en la gestió de les seues empreses

Enquesta de bones pràctiques en les empreses valencianes de Casa Caridad i AED
CASA CARIDAD
Actualizado: miércoles, 22 noviembre 2017 13:31

VALÈNCIA, 22 Nov. (EUROPA PRESS) -

Més de la mitat de les empreses compta amb un codi ètic o una guia de bones pràctiques, encara que açò no impedeix que el 73% dels directius s'enfronte a dilemes ètics en la seua gestió i els resolguen "lliurement", segons es desprèn de l'enquesta sobre Bones Pràctiques en la Gestió que han realitzat l'Associació Espanyola de Directius (AED) al costat de Casa Caritat.

La presidenta de l'AED a València, Amparo Bertomeu, ha presentat les dades i ha subratllat la tasca "fonamental" que tenen els directius per a les bones pràctiques. Per la seua banda, Luis Miralles, president de Casa Caritat, ha destacat el paper protagonista que han de tindre les empreses en l'eradicació de les desigualtats.

La mostra, realitzada a un centenar d'executius, reflecteix que els problemes laborals són la principal preocupació ètica dels directius per al 41,2% dels enquestats, molt per damunt de la resta d'àrees i activitats, com l'assumpció de riscos financers (14,5%), la gestió de proveïdors (12,2%), la contractació amb l'administració pública (9,9%), la prevenció de riscos laborals (5,3%) o la gestió de clients (3,8%).

Respecte a l'àmbit polític i a la crisi d'imatge que ha viscut la Comunitat Valenciana, el 70% dels executius creu que està justificada, encara que la majoria considera que no ha afectat la imatge de les empreses. Per a millorar i revertir eixa imatge proposen accions en tres àrees: Comunicació (invertir en la imatge de marca i comunicar millor els èxits), Justícia (que done exemple, actue amb rapidesa i es respecte la presumpció d'innocència) i sobretot, Valors (que s'impulse la transparència i l'honestedat i gestió ètica).

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià