El TS confirma la validesa de l'article que regula la publicitat sobre el joc en pàgines web a la Comunitat Valenciana

Façana del TS
EUROPA PRESS
Actualizado: lunes, 31 julio 2017 15:24

VALÈNCIA, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la validesa de l'article que regula la publicitat sobre el joc en pàgines web a la Comunitat Valenciana. D'esta forma desestima el recurs de cassació interposat per l'Estat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que va declarar que el Decret 55/2011, de 20 de maig, pel qual es va aprovar el Reglament regulador de la publicitat del joc en esta autonomia, va ser ajustat a dret.

En les seues al·legacions, el Govern central sol·licitava la nul·litat de l'article 14 d'este decret, que regula la publicitat en pàgines web, en considerar que vulnerava la Constitució i l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat en envair les competències de l'Estat sobre publicitat del joc, recorda l'alt tribunal en un comunicat.

No obstant açò, en la seua resolució, el Suprem conclou que l'article impugnat no conculca les competències estatals, sinó que "encaixa de forma natural en la competència exclusiva sobre joc en el seu àmbit territorial de la Comunitat Autònoma Valenciana".

En este sentit, afirma que de les dos competències que l'Estat adduïx com a sustent de la seua reclamació competencial --la de telecomunicacions i la de publicitat-- cal descartar la de telecomunicacions, que està desconnectada de l'objecte del Decret i del precepte qüestionat.

La sala afig que la publicitat en pàgines web regula publicitat, en este cas la del joc, i en res es projecta esta regulació sobre la matèria de telecomunicacions. No es regula el funcionament d'internet, sinó un determinat contingut que pot expressar-se en premsa, ràdio, televisió, internet o qualsevol altre mitjà de comunicació, sense que per açò tal regulació haja d'afectar -com no ho fa en este supòsit- al mitjà en el qual es transmet este contingut.

En este cas, assenyala el tribunal, el reglament es restringix a la publicitat del joc a la Comunitat Valenciana, per la qual cosa el mateix es manté dins de l'àmbit de les competències autonòmiques sobre el joc, la constitucionalitat del qual ha sigut confirmada pel Tribunal Constitucional sempre que no excedisca del territori autonòmic.

A més, la sala examina si la publicitat en internet regulada en l'article 14 del Decret, en ser un mitjà al qual es pot accedir des de qualsevol territori i, per tant, també des de fora de la comunitat autònoma, implica que esta regulació correspon a l'Estat, bé per esta sola circumstància, bé per la competència general sobre publicitat.

Referent a açò, raona que l'accés a internet, possible des de qualsevol territori, no constituïx un punt de connexió suficient com per a desplaçar la competència a l'Estat, doncs eixe criteri implicaria el buidament de moltes altres competències autonòmiques, ja que la informació o accés a moltes de les mateixes poden exercir-se per via telemàtica des de qualsevol punt o fora del territori nacional, sense que açò porte a cuetionarse l'efectiva titularitat autonòmica d'estes competències.

En este cas, explica la sentència, el mitjà utilitzat ha de seguir a la competència substantiva, que és la publicitat sobre els jocs d'àmbit territorial restringit al territori de l'autonomia. Per açò, en tractar-se de la publicitat sobre una competència exclusiva autonòmica, correspon també a la comunitat autònoma la regulació de la seua publicitat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià