El TSJIB rebutja apartar els dos jutges recusats que hauran de decidir sobre la Infanta

La Infanta Cristina
EUROPA PRESS
Actualizado: viernes, 31 octubre 2014 15:38

L'Audiència haurà de fixar nova data per a deliberar sobre el recurs interposat de la duquessa

PALMA DE MALLORCA, 31 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha desestimat la petició del sindicat Manos Limpias d'apartar dos dels magistrats que hauran de resoldre si mantenen o arxiven la imputació de la Infanta Cristina en el cas Nóos.

El tribunal defensa que "cap símptoma o signe de pèrdua d'imparcialitat" s'endevina en l'actuació desplegada per tots dos.

Tant el president de la Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears, Diego Gómez-Reino, com la component d'esta mateixa Sala, Mónica de la Serna, havien estat recusats per l'acusació popular perquè considera que estos tenen "un interès directe i indirecte" en esta causa, perquè asseverava que la seua decisió sobre el futur processal de la Duquessa de Palma podria estar condicionat després que l'any passat ja acordassen sobreseure el seu primer encausament.

L'Audiència haurà de fixar ara una nova data per a la deliberació entorn dels recursos d'apel·lació interposats contra la sentència amb el qual el passat 25 de juny el jutge José Castro va posar fi a la instrucció del cas Nóos, i ha decretat que continués el procés penal contra la Infanta, entre d'altres imputats.

Mitjançant una sentència dictada este divendres, la Sala Especial constituïda per resoldre la recusació rebat estes consideracions al recalcar que de l'actuació dels magistrats en cap moment es desprèn "cap presa de posició prèvia" basada en "posicionaments preconcebuts", en funció de "conductes, conviccions o preses de posició personals i subjectives que permeta dubtar de la imparcialitat dels recusats".

La Sala, presidida pel president del TSJIB, Antonio Terrasa, subratlla a més que el pronunciament de la Secció Segona al voltant de la primera imputació de la Infanta, el 7 de maig del 2013, ho va ser per presumptes delictes de malversació, tràfic d'influències, prevaricació i falsedat documental, mentre que en este segon cas els magistrats han de resoldre si la Duquessa va incórrer en dos delictes fiscals i un altre de blanqueig de capitals.

És més, recorda que en la sentència que va dictar llavors l'Audiència va deixar les portes obertes perquè Cristina de Borbó fos investigada per estos dos últims tipus penals. "No hi ha, per tant, 'absolució' alguna, com marginalment s'apunta a l'escrit de la part recusant", afegix la resolució judicial.

En esta línia, la Sala Especial abunda que dels raonaments continguts en aquella sentència "no s'endevina res que desprenga un interès particular concret o argumental" i incidix que els arguments "són ponderats tot i que descarten la presència d'indicis de criminalitat".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià