L'esposa de Mujica, nova vicepresidenta de l'Uruguai

Publicado 13/9/2017 19:41:05CET

MONTEVIDEO, 13 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'Assemblea General de l'Uruguai ha aprovat este dimecres els canvis en la Vicepresidència del país i ha nomenat en substitució del dimitit Raúl Sendic la senadora Lucía Topolansky, membre del Moviment de Participació Popular (MPP) i esposa de l'expresident José Mujica.

Sendic va dimitir dissabte després de ser acusat de malversació de fons públics per accions presumptament comeses durant la seua etapa al capdavant de l'Administració Nacional de Combustibles, Alcohols i Portland (ANCAP). Per unanimitat, l'Assemblea General ha autoritzat la seua eixida i el nomenament de Topolansky, que es convertix així en la primera dona a ocupar el càrrec.

Abans del començament del ple, Topolansky va reconèixer la "responsabilitat" de convertir-se en vicepresidenta en circumstàncies "no desitjades", encara que ha volgut deixar clar que la dimissió del seu predecessor no és una crisi institucional sinó política. En este sentit, ha subratllat que els partits són només "eines" i que "l'important és el país", segons 'El Observador'.

colaboracio