L'Eurocambra no reconeixerà l'Assemblea Constituent i critica que el "règim" s'aferre al poder

Publicado 31/7/2017 18:47:13CET

BRUSSEL·LES, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha assegurat que l'Eurocambra no reconeixerà les eleccions a l'Assemblea Constituent d'este diumenge a Veneçuela convocades pel Govern de Nicolás Maduro i boicotejades per l'oposició, alhora que ha criticat que "el règim actual s'està aferrant al poder" i ha avisat que la comunitat internacional "no pot seguir callada enfront de punts morts a Veneçuela".

"No reconeixerem esta elecció", ha assegurat el president de l'Eurocambra en un comunicat després de mantindre una conversa telefònica amb el líder de l'oposició, Leopoldo López, després de l'elecció de l'Assemblea Constituent a Veneçuela.

"Està molt clar que el règim actual s'està aferrant al poder. La voluntat del poble és canviar de règim. Per això és necessari anar a eleccions ja", ha assegurat Tajani, que ha criticat que les autoritats veneçolanes no han permès a la premsa "cobrir i informar des dels centres de votació" este diumenge, cosa que al seu entendre demostra "una vegada més com n'és d'antidemocràtic el règim actual".

"A les últimes 24 hores la repressió chavista ha arribat a nivells impensables. La comunitat internacional no pot seguir callada enfront de punts morts a Veneçuela", ha reclamat el dirigent europeu.

El president de l'Eurocambra ja va denunciar divendres passat que les eleccions d'este diumenge constituïen "un nou cop a la democràcia" per part de Caracas, i va advertir que la UE considerarà sancionar alts funcionaris veneçolans si Caracas no posa fi a la violència i allibera els presos polítics.

Tajani ha traslladat "tot" el seu suport "als representants del poble veneçolà" i "l'Assemblea Nacional" enfront d'una elecció que considera fraudulenta i il·legítima, i ha considerat que la jornada electoral representa "un dia trist per a la democràcia a Veneçuela, a l'Amèrica llatina i al món".

"S'estan violant tractats internacionals, la pròpia constitució i sobretot va en contra de la voluntat del poble i no és la solució als greus problemes de confrontació política i crisi humanitària que assolen el país", ha justificat.

Tajani ha avançat que consultarà amb els grups polítics de l'Eurocambra l'enviament d'una delegació a Veneçuela, tal com va reclamar la institució en l'última resolució que va aprovar sobre la situació al país.

El líder del grup popular europeu (EPP), l'eurodiputat democristià alemany, Manfred Weber, va assegurar que no reconeixerien "el resultat del vot espuri del diumenge a Veneçuela per triar una nova Assemblea Constituent en contra de la voluntat majoritària del poble" en vespres de les eleccions.

El president del grup de Socialistes i Demòcrates en l'Eurocambra, l'erodiputat italià Gianni Pitella, ha denunciat este dilluns que "les eleccions han estat un frau i l'últim exemple de la deriva cap a l'autoritarisme del president Nicolás Maduro" i no poden veure's com "un acte de democràcia genuí".

"Condemnem les seues accions en els termes més ferms. Instem al president Maduro de canviar el rumb i de posar fi a l'agitació al país en lloc d'intensificar-la", ha expressat en un comunicat, en què avisa que l'elecció d'este diumenge "només augmenta les divisions al país i amenaça les institucions democràticament triades a Veneçuela".

Pitella també ha assegurat que no tancaran els ulls "davant la lluita del poble veneçolà" després de recordar que "la gent està morint i milers no tenen accés aliments i medicines bàsiques". "Cal trobar una solució pacífica el més prompte possible", ha reclamat.

colaboracio