Ximo Puig, reelegit secretari general del PSPV amb el 56,8% dels vots

Ximo Puig gana las primarias del PSPV
EUROPA PRESS
Publicado 17/7/2017 10:52:22CET

Puig promet un procés de modernització i un projecte d'esquerres i "en primera persona del plural" García felicita a Puig i mostra la seua lleialtat mentre demana una Executiva amb "els millors" per a un PSPV "modern"

VALÈNCIA, 17 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'actual secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha sigut reelegit en el càrrec en aconseguir 7.338 vots, el 56,8% del total, en les primàries que el partit ha celebrat este diumenge, segons les últimes dades oferides pel partit a les 22.00 hores.

En total, estaven cridats a les primàries 18.276 militants socialistes i ha acudit a les urnes el 71,8%, un total de 13.144. La candidatura de l'alcalde de Burjassot (València), Rafa García, ha obtingut 5.465 vots, el 42,3% del total. García ha eixit poc abans de les 21.30 hores a reconéixer la seua derrota, assegurant que ja havia cridat a Puig per a felicitar-lo i Puig ha comparegut deu minuts després, assegurant que el seu projecte és "en primera persona del plural".

Segons fonts socialistes, la candidatura de Puig s'hauria imposat a València cabdal i a Alacant, mentre García ho hauria fet a Castelló. Cadascun dels candidats hauria guanyat, així mateix, en les seues agrupacions: Ximo Puig a Morella i Rafa García a Burjassot.

El triat en estes votacions serà confirmat en el 13 Congrés Nacional que tindrà lloc els dies 28, 29, i 30 de juliol en la localitat alacantina d'Elx.

PUIG PROMET UN PROJECTE D'ESQUERRES

El recentment reelegit secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat amb la victòria d'este diumenge "es comença a guanyar el 2019", en referència a les eleccions autonòmiques, i ha promès un procés de modernització en el si del partit, baix un projecte "d'esquerres, feminista, federal i valencianista" que, segons ha recalcat, assumix "en primera persona del plural, no del singular".

Puig ha comparegut en la seu dels socialistes valencians en Blanqueries poc abans de les 22.00 hores davant els militants, que li han aclamat fins i tot des de l'exterior de l'edifici.

Interromput en diverses ocasions pels aplaudiments, crits de 'Ximo' i 'president', Puig ha agraït l'esforç de García per a portar avant este procés de primàries "profundament democràtic" que ha permès "sacsejar" al partit" i ha indicat que és, com ha sigut fins ara, "el secretari general de tots".

Segons ha dit, és "una victòria de la militància" i, des de la humilitat per a "superar errors", ha assegurat que treballarà per a engegar un procés de modernització perquè "així ho vol la militància i este partit mai pot estar en una zona de confort". "Hi ha moltes coses que millorar i ho anem a fer", ha assegurat.

Puig ha incidit que el PSPV "ja no és un partit de famílies, este partit pensa en les famílies valencianes" i la Comunitat li necessita. A partir d'ara, ha dit, l''Esquerra en Marxa' és "de tots, hagen votat a qui hagen votat".

FÓRMULES PER A LA INTEGRACIÓ

Posteriorment, el secretari general ha comparegut davant els mitjans i ha asseverat que se sent "absolutament reconfortat pel resultat", que considera "molt bo" i suficient per a treballar els pròxims dos anys. "Ja m'agradaria tindre el 56% en el parlament", ha bromejat.

En ser preguntat sobre la integració de la candidatura alternativa de cara al congrés de finals de juliol l'Elx, ha defès que "cal buscar fórmules per a aconseguir la major integració possible", perquè "hi ha idees de l'altra candidatura que es poden assumir perfectament".

Segons ha dit, continuarà parlant amb Rafa García perquè "el diàleg és fonamental" i, de cara a la conformació de la nova Executiva, ha assenyalat que encara que en estos moments no pensa en ella, sempre ha intentat incorporar a persones de tots els corrents, sense quotes ni repartiment, en la línia que ha dibuixat Pedro Sánchez.

CONVERSA "AMABLE" AMB SÁNCHEZ

Precisament ha explicat que el líder del PSOE ja li havia felicitat en una conversa "absolutament amable" que "va a obrir altres converses en el futur" perquè existix la "magnífica voluntat per les dos parts" de posicionar al partit com a referent de la societat valenciana.

Ha negat que la seua victòria represente una derrota de Sánchez perquè es tracta de dos processos diferents i "no hi ha perdedors", i ha recalcat que esta no era "cap segona volta".

També ha assenyalat que el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, li ha enviat un missatge de felicitació, i ha agraït l'interés dels "companys de govern" de Compromís en el procés, perquè l'objectiu últim és aconseguir la major solidesa per al Consell.

GARCÍA DEMANA UNA EXECUTIVA AMB "ELS MILLORS" PER UN PSPV "MODERN"

El candidat a la secretaria general Rafa García ha felicitat al seu contrincant, Ximo Puig, per la victòria i ha mostrat la seua voluntat de treballar des de la lleialtat a partir d'este moment, mentre ha demanat que en el congrés de finals de mes "s'integren proposades i resolucions", atés que la seua candidatura també ha obtingut "un ampli suport", i que la nova Executiva estiga formada "pels millors".

Després de lamentar que la participació "ha sigut baixa", potser també producte del calendari, "que no era molt propici" pel període estival, ha destacat el "moviment d'il·lusió generat en les agrupacions" i el debat polític, amb el qual els militants han dit que volen participar en els processos de decisió del partit.

A partir d'ara, ha dit, cal treballar de cara al conclave d'Elx perquè isquen "resolucions potents i els millors per a dirigir el partit", d'esquerres, valentes i que "la gent es veja identificada".

No es tracta, ha dit, d'una qüestió d'integració o no, sinó que "els millors estiguen". Segons ha recalcat, "una part de la militància vol que este partit canvie, vol participar en els processos d'elecció" i el congrés "ha de connectar i fer partícip a la militància de les resolucions".

Ha negat que estos resultats signifiquen una derrota per al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, sinó que simplement recolzen a una candidatura i deixen veure que els militants volen "un partit modern, del segle XXI". Puig, ha dit, "serà el secretari general dels socialistes valencians, de tots els socialistes" mentre continua en la seua faceta de president de la Generalitat.

colaboracio