LLEIDA, 10 d'octubre (EUROPA PRESS)
El recinte firal de Balaguer (Noguera) farà els pròxims 15 i 16 de novembre la primera edició de la Fira d'Alimentació i Salut, amb l'objectiu de defensar la biodiversitat i potenciar els productes sostenibles, segons ha presentat avui el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert.
Durant el cap de setmana, els visitants podran assistir a conferències relacionades amb l'alimentació i provar degustacions de xocolata, trufa, arrossos, bacallà i oli, entre d'altres, així com comprar aliments artesans i ecològics.
Hi haurà conferències sobre al·lèrgies, transgènics i propietats d'aliments, plantes i herbes, a més de concursos de receptes antigues i tallers infantils de xocolata i alimentació sana.
La lliçó inaugural anirà a càrrec del cuiner Santi Santamaria i el certamen l'inaugurarà l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall. El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural clausurarà aquesta primera edició de la Fira d'Alimentació i Salut.
Gilabert ha destacat que "Lleida vivia d'esquenes a les seves pròpies potencialitats, però els últims anys s'ha produït un canvi gràcies a moviments com l'Slow Food, que defensen els productes de qualitat i artesanals de les comarques lleidatanes". L'alcalde de Balaguer, Miquel Aguilà, ha destacat que es tracta d'una fira diferent basada en "una forma de vida saludable i que defensa una alimentació equilibrada i artesanal".