BARCELONA, 6 Mar. (EUROPA PRESS) -
La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha organitzat, a través de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (Prodeca), la participació d'11 empreses agroalimentàries catalanes en la fira Foodex, que se celebra a Tòquio (Japó) des d'aquest dimarts al divendres.
En un comunicat, la Generalitat ha assegurat que és la primera vegada que les empreses participants a Foodex mostraran els seus productes sota la marca Catalunya, a més d'anunciar l'organització d'agendes individualitzades entre les companyies catalanes i operadors internacionals.
Entre els productes catalans que es mostraran en el saló alimentari figuren l'oli d'oliva, el vi i la xocolata, aliments que també es donaran a conèixer en la 'Nit de Catalunya', esdeveniment gastronòmic que se celebrarà aquest dimecres al restaurant Bikini Tapa Shibuya i que comptarà amb representants de la Conselleria, empresaris i altres operadors comercials.
El certamen, que convoca operadors de la zona Ásia-Pacífic, és una de les plataformes "més importants" per donar a conèixer les tendències de la demanda del Japó, ha assegurat la Conselleria, i també serveix per provar si els productes que allí s'exposen encaixen al mercat nipó.
EXPORTACIONS
Per a Catalunya, el Japó és la setena destinació de les exportacions agroalimentàries a tot el món i el segon de fora de la UE, i en els últims cinc anys les exportacions catalanes al país asiàtic s'han doblat en volum i valor, ha destacat la Generalitat.
Per sectors, les principals exportacions catalanes recauen en la carn (60,83%), les begudes (14,55%), el peix i mariscs (7,60%) i els olis i grasses (6,18%).