Actualitzat 17/03/2008 15:18

12.000 establiments catalans se sumen a una campanya per augmentar el consum de pa

BARCELONA, 17 de març (EUROPA PRESS)

Un total de 12.000 establiments catalans s'han sumat a la campanya 'Pa cada dia' promoguda per l'Organització Interprofessional Agroalimentària de Cereals Panificables i Derivats (Incerhpan) per augmentar el consum de pa.

Aquesta iniciativa té per objectiu frenar i invertir la tendència de descens en el consum de pa de les últimes dècades. La campanya vol reivindicar els beneficis per a la salut d'un aliment que ha acompanyat l'home al llarg de la història.

Segons un estudi del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), el consum de pa ha disminuït a 43 quilos per persona i any (mitja espanyola el 2008). Mentre que en 1964, any que comença l'estudi, es consumien 134 quilos, l'any passat es van consumir 54 quilos.

Incerhpan vol redescobrir el pa, perquè consideren que és un aliment bàsic en una dieta sana i equilibrada a causa que aporta hidrats de carboni, proteïnes, fibra, vitamines i minerals.

En una dieta equilibrada, el 50% de les calories totals ha de provenir dels hidrats de carboni dels aliments per proporcionar energia a l'organisme, dada que demostra la importància del pa, que també aporta vitamina B i minerals com llumí, magnesi, calci i potassi.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés