Actualitzat 15/05/2013 20:05

El 20% de les lesions infantils es produeixen practicant esport

Hospital Sant Joan De Déu (Esplugues De Llobregat)
HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU

ESPLUGUES DE LLOBREGAT (BARCELONA), 15 maig (EUROPA PRESS) -

El 20% de les lesions que pateixen els nens són practicant un esport, una xifra que ha anat en augment els últims anys a causa de l'excés de pràctica d'activitat física o a una planificació dolenta d'aquesta.

Aquesta és una de les conclusions de l'informe de l'Observatori FAROS de l'Hospital de Sant Joan de Déu, que analitza l'impacte de l'exercici en la salut del nen a nivell físic, mental i de valors.

Segons l'informe, els nens pateixen lesions amb menys freqüència i de menys gravetat que en el cas dels adults, però els últims anys s'ha detectat un augment del nombre de lesions agudes i per sobreús a causa de l'increment de la participació dels nens en activitats esportives i recreatives i a nivell competitiu.

El metge del FC Barcelona Lluís Til ha dit que els nens "han de ser tutelats per professionals preparats, seguir els consells dietètics i de descans, i anar amb les proteccions necessàries".

Ha afirmat que el fet més important és que "els pares deixin de ficar pressió als nens quan fan esport, perquè quan es practica una activitat esportiva des del punt de vista del joc es disminueix el risc de lesió perquè es redueix la pressió emocional".

L'informe de l'observatori FAROS estableix que un nen hauria de fer una activitat física mínima d'una hora al dia uns quatre dies a la setmana, ja que l'esport, a més de ser beneficiós per a la salut, produeix canvis profunds en el cervell.

La neuropediatra de l'Hospital de Sant Joan de Déu Àngels García ha explicat que hi ha estudis que demostren que l'esport "millora la memòria, l'atenció, el rendiment cognitiu i la sensació de benestar" ja que estimula les connexions neuronals i la concentració de neurotransmissors com la serotonina, l'adrenalina o la dopamina.

García ha reclamat un paper més important de l'esport en les escoles ja que podria millorar l'aprenentatge dels nens i ha lamentat que es consideri que "l'hora de gimnàstica no té importància quan sí que la té i hauria de tenir-la més".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés