Publicat 30/06/2023 18:17

36.304 docents acudeixen aquest dissabte a les oposicions "més grans de la història" d'Educació

Archivo - Imatge d'arxiu - Pupitres d'una universitat de Barcelona, Catalunya, (Espanya)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Coincideixen amb la repetició de les d'agents rurals, execució penal i laborals transversals de la Generalitat

BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

Un total de 36.304 persones realitzen a partir de les 10 hores d'aquest dissabte les proves del concurs d'oposició extraordinari de la Conselleria d'Educació de la Generalitat, les "més grans de la història", segons fonts del departament.

Aquestes proves coincideixen amb la repetició de les oposicions d'estabilització per a agents rurals, execució penal i laborals transversals de la Generalitat, després dels incidents en els exàmens del passat 29 d'abril, que es van deixar sense efecte.

A aquestes últimes es presentaran un total de 3.648 persones aspirants, mentre que el 8 de juliol se celebraran les pruevbas d'àmbit funcionarial, amb 1.344 places convocades i 9.886 persones aspirants.

FUNCIONAMENT DE LES PROVES

Per als exàmens d'Educació hi haurà un total de 1.550 vigilants repartits en 310 tribunals, i per les de Funció Pública es comptarà amb 73 tribunals i més de 1.300 funcionaris per vigilar i prevenir incidències, han informat el departament d'Educació i el de Presidència.

S'han convocat 14.238 places per a les oposicions d'educació i segons va indicar el dimecres la secretària general d'Educació de la Generalitat, Patrícia Gomà, aquesta oposició es realitza en el marc del concurs d'estabilització per "arribar a l'objectiu del 8% d'interinitat com a màxim en 2024", tenint en compte que es parteix d'un 34% en 2018.

Aquest dissabte els participants estan convocats a partir de les 9.30 hores per lliurar l'unitat didàctica que s'han hagut de preparar, i a partir de les 12 hores comença la prova com a tal, on hauran de desenvolupar un tema.

Posteriorment, del 3 al 31 de juliol, seran cridats per defensar oralment l'unitat didàctica, i hauran de realitzar pràctiques a partir de el 1 de setembre de 2024 fins a desembre, i aquí és quan es farà la proposta de nomenament de funcionaris de carrera.

En el cas d'educació, a més de l'oposició, hi ha d'altra banda el concurs de mèrits --amb 12.859 places convocades i 37.284 aspirants--, que ja s'està realitzant i que finalitza aquest setembre.

OPOSICIONS PER A l'ADMINISTRACIÓ

Quant a les oposicions per a l'Administració de la Generalitat, la prova d'aquest dissabte serà per a agents rurals, execució penal i laborals transversals amb un total de 477 places convocades, i la secretària d'Administració i Funció Pública, Alícia Corral, també va insistir aquest dimecres en l'objectiu d'arribar al 8% d'interinitat en treballadors de la Generalitat.

El següent dissabte, 8 de juliol, es farà la segona prova, aquesta d'àmbit funcionarial --tècnics generals, juristes, economistes, administratius i tècnics especialistes, psicologia, enginyeria o veterinària, entre uns altres--, amb 1.344 places convocades i 9.886 aspirants.

Aquestes oposicions són la repetició de les realitzades el 29 d'abril, que es van deixar sense efecte després de les incidències per l'empresa organitzadora Cegos, i Corral va enviar un missatge de tranquil·litat als aspirants assegurant que aquestes es podran desenvolupar "amb tota la seguretat".

A les anteriors es van rebre 4.136 formularis d'incidència, principalment per problemes de vigilància, la qual cosa va portar a la Generalitat a iniciar un procés administratiu de suspensió i resolució del contracte amb Cegos, a qui reclamarà el cost de la repetició --900.000 euros--, la responsabilitat patrimonial xifrada en 1,2 milions d'euros, i els futurs danys de reputació.

Per a aquestes proves, s'han preparat 80 models d'examen, hi haurà 452 aules de facultats i espais de la Generalitat habilitats que s'ocuparan al 50%, no es permetrà l'entrada d'acompanyants --a excepció de casos degudament justificats-- i s'hauran d'apagar els mòbils abans d'accedir a l'aula.

A més, s'habilitaran furgons dels Mossos d'Esquadra per traslladar els exàmens del Districte Administratiu de la Generalitat, en carrer Foc de Barcelona, als diferents espais de realització de la prova, per garantir la seguretat de les oposicions.

La correcció dels exàmens test la farà el personal de la Direcció General de la Funció Pública sota supervisió dels membres dels tribunals, s'ha reforçat el programa de correcció i es preveu que el procés selectiu finalitzi a la fi de 2023.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés