Publicat 13/03/2018 19:22

Ada Colau demana al TSJC que l'Ajuntament sàpiga si es preveuen desnonaments de persones vulnerables

 Ada Colau, alcaldessa de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Ho reclama a Barrientos després que un home es cremés immolant-se divendres passat

BARCELONA, 13 març (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat per carta al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, canviar protocols per assegurar que l'Ajuntament sàpiga si hi ha desnonaments de persones vulnerables, després que un home es cremés immolant-se divendres passat en un desnonament que l'Ajuntament desconeixia.

Colau lamenta en la carta, consultada per Europa Press, que l'Ajuntament no va actuar perquè no sabia el cas: per això no va poder intervenir amb la propietat per facilitar un lloguer social que garantís el pagament ni trobar un reallotjament digne que evités la "sensació de pànic que va patir l'afectat".

Ha criticat que l'Ajuntament demana des de 2015 canviar el protocol davant desnonaments de famílies vulnerables per assegurar que el consistori estigui informat, ja que l'actual, vigent des de 2013, només preveu la comunicació a serveis socials si la família li atorga el consentiment formal, acció que sovint no es duu a terme "per por o desconeixement".

"El cas d'aquest cap de setmana posa en relleu que cal insistir en la creació d'un nou protocol que evitaria aquestes situacions", ha sostingut l'alcaldessa, que ha celebrat que l'home evolucioni de forma favorable i ha assegurat que l'Ajuntament ha activat els serveis socials per garantir-li un allotjament quan surti de l'hospital.

Fonts municipals han detallat a Europa Press que dissabte passat van visitar l'afectat a l'hospital el regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, i el gerent de Drets Socials, Ricard Fernández, i que Habitatge segueix el cas per garantir-li allotjament.

TEMPS SUFICIENT

Colau ha insistit a modificar el protocol --cosa que ha dit que van proposar l'abril passat en la comissió de seguiment però no es va acceptar-- perquè l'Ajuntament pugui intervenir amb temps suficient per atendre a les famílies afectades i tenir més marge per negociar amb la propietat, cercar acords, gestionar les ajudes al pagament del lloguer i abonar possibles impagaments.

Ha destacat que els desnonaments s'han reduït un 18% de 2015 a 2017 a la ciutat i que els serveis de l'Ajuntament atenen la majoria de casos, però ha recalcat: "Com a administració pública el nostre objectiu és conèixer tots els inicis de llançaments que afecten persones vulnerables i en risc social", per assegurar atenció i prevenció municipal en el 100% de desnonaments a persones en aquesta situació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés